NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Nogometni klubovi konačno treniraju

Zlatko Vrančić Zlatko Vrančić Foto: Kery

Nogometni klubovi su konačno dobili zeleno svjetlo da mogu trenirati, tako da su počeli priprema za nastavak sezone. Međutim, poteškoće im predstavlja što u nepovoljnim vremenskim uvjetima ne smiju trenirati u dvoranama, ne smiju koristiti svlačionice i tuševe. Poseban je problem što ne smiju niti odigravati prijateljske utakmice, pa je upitno koliko će se moći uigrati posebice one ekipe koje imaju više novih igrača. Ono što je poznato je da bi  Prva županijska nogometna liga trebala krenuti 6. ožujka 2021., a završiti 9. lipnja 2021. Novina u ovoj natjecateljskoj sezoni je da će tri prvaka županijskih nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u Prvu ŽNL.

Tako će Nogometno središte Vukovar s prvenstvom početi u obje lige najvjerojatnije 14.ožujka, da bi se natjecanje završilo do 23. Svibnja 2021., kako to traži Županijski nogometni savez, a potom slijede kvalifikacije. Treća ŽNL NS Vukovar nema neke posebne obveze što se tiče datuma ali bi se prvenstvo trebalo također završiti 23. svibnja. O početku natjecanja konačna će se odluka donijeti na Plenumu klubova jer  je praksa NS Vukovar da se uvijek u dogovoru s klubovima rješavaju pitanja početka prvenstva i ostalih natjecanja.

Sporne kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL

Kvalifikacije za ulazak u Prvu županijsku nogometnu ligu su sporne za mnoge klubove. Predsjednik Nogometnog središta Vukovar Zlatko Vrančić pojašnjava zašto - Radi se o tome da je u propozicijama natjecanja navedeno da će tri prvaka drugih županijskih liga Nogometnih središta Vukovar, Vinkovci i Županja igrati kvalifikacije za ulazak u 1. ŽNL i od njih će samo jedan klub ući. Odluka je jako sporna. Tu je odluku je prema onome što smo mi doznali donio odbor za hitnost. Odbor za hitnost ne može vršiti izmjene propozicija natjecanja, tu odluku je morao potvrditi Izvršni odbor.

Izvršni odbor tu odluku nije potvrdio tako da je jako upitno koliko je ona pravosnažna kada su u pitanju te kvalifikacije. Čini mi se da ŽNS koristi ovu situaciju s korona krizom da bi donijela odluke na mala vrata za koje bi bilo upitno i dali bi prošli na Izvršnom odboru, a pogotovo dali bi ih klubovi prihvatili. Jer jednostavno su se pojavile propozicije na stranicama ŽNS i igrom slučaja je naš tajnik gledao propozicije i primijetio je taj detalj. Na klubovima je da oni odluče žele li ili ne žele igrati kvalifikacije. Moje osobno mišljenje je da klubovi imaju puno pravo da kažu da ne žele igrati kvalifikacije jer odluka nije punosnažna, ali kažem mi ćemo to prepustiti klubovima – rekao je Vrančić te dodao - Za te kvalifikacije također treba donijeti propozicije. U propozicije se mora uvesti po kojim kriterijima se igraju kvalifikacije. Ako se igraju kvalifikacije za 1. ŽNL, a u prvoj ŽNL moraju igrati dva mlađa igrača, moraju započeti utakmicu, onda bi se i kvalifikacije morale igrati na takav način.

ŽNS je prošle godine uveo kvalifikacije, ne znam zašto, s obzirom da se liga ionako povećavala na 18 klubova, ali su drugoplasirani klubovi igrali kvalifikacije, ja ne znam zašto. Od tri prvaka Nogometnih središta bi samo jedan ulazio u 1. ŽNL, i vi sada možete doći u situaciju da bi godinama samo iz jednog središta ulazile ekipe u 1. ŽNL a iz ostalih središta da ne uđu. Kvalifikacije su na žalost uvijek upitne kada je u pitanju regularnost jer postoji jedno nepisano pravilo da u kvalifikacijama ne prolazi bolji nego spretniji – rekao je Vrančić

Kup utakmice

Konačnu odluku o nadnevku odigravanja Kup utakmica donijeti će natjecateljska komisija NS Vukovar. Plan je da bi se tjedan dana prije početka natjecanja u 2. ŽNL odigralo pretkolo Kupa. Ukupno središte ima 22 seniorska kluba koja trebaju odigrati kup natjecanje po pravilniku koji je na snazi. Dva prošlogodišnja finalista, a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 izravno ulaze u završnicu kupa, odnosno 1/8 finala kada ostane 16 klubova.  - Međužupanijska i 1. Županijska liga neće igrati pretkolo kvalifikacija, igrati će klubovi 2. i 3.ŽNL, gdje će nam, kada se sve to odigra, ostati 16 klubova i tada bi se po završetku prvenstva odigralo još dva kola kupa, tako da bi za jesenski dio ostalo da se odigra polufinale i finale. Naša želja je da to odigramo prije nego što počne prvenstvo tako da klubovi mogu odigrati utakmice vikendom što je bolje i za njih i za gledatelje – rekao je Vrančić

Lige mladeži počinju prvenstvo po planu

Liga mladeži bi treba početi s natjecanjem kada i seniori, no to ovisi o Plenumu klubova. – Mi već dugi niz godina izlazimo u susret klubovima da imaju što manje troškove pa im se prvo, drugo kolo prvenstva računa ujedno i kao kup. Po završetku prvenstvenog djela odigrat će se i sve kup utakmice gdje će se u natjecanje uključiti i klubovi koji igraju viši rang a to su Vuteks Sloga i Vukovar 1991 . Isto nam je želja da završimo taj kup dok traju školski praznici tako da djeca ne moraju izlaziti s nastave da bi odigravali kup utakmice.

Planiramo da se sva finala odigraju isti dan samo što se ne bi igralo na istom terenu jer imamo šest utakmica. Budući da imamo dosta terena u našem gradu, onda bi se u Vukovaru na terenima svih klubova odigrala po jedna finalna utakmica i nakon toga bi svi pobjednici finala došli na stadion u Borovu naselju gdje bi se trebalo igrati Seniorsko finale. Tamo bi napravili jedan svečaniji dio kada je u pitanju dodjela pehara, medalja i proglašenje pobjednika – kaže Vrančić.

Pročitano 202 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija