Ispiši ovu stranicu

VIII. Otvoreno prvenstvo Vukovara u dizanju utega

Klub dizača utega Vukovar Klub dizača utega Vukovar Foto: KDU Vukovar

Klub dizača utega „Vukovar“ je u svom trenažnom prostoru, organizirao već tradicionalno natjecanje povodom dana osnivanja kluba, za mlađe uzraste. Ove godine prvenstvo zbog korona virusa nije moglo biti međunarodno, jer su izostali natjecatelji iz Mađarske, Srbije, Slovenije i BiH, koji su ranije redovno nastupali u Vukovaru.

Nastupili su članovi hrvatskih klubova KDU „Rječina iz Dražica, KDU „Osijek“, DK Metalac“ iz Zagreba i KDU „Vukovar“.

Od zadnjeg nastupa dizača utega, zbog epidemioloških mjera prošlo je više od tri mjeseca, treniralo se u međuvremenu po garažama i drugim neprikladnim prostorima do odobrenja ulaska u dvoranu, ali to nije smetalo mladim Vukovarcima da i na ovom natjecanju pokažu svoju superiornost.

Apsolutno najuspješniji natjecatelji su Nataša Dermiček i Nikola Todorović, koji su i dobitnici pehara za najuspješnije iz uzrasta U17, dok su u uzrastima U12 najuspješniji članovi KDU „Rječine“ iz Dražica Gabriela Frlan i Rafael Reljac, U uzrastu U15 najuspješniji su Chiara Reljac iz KDU „Rječina“ i Sven Korpar iz DK „Metalac“, a u uzrastu U20 pehari su pripali Davidu Todoroviću i Ani Crnjac. U ekipnom dijelu najuspješniji je KDU „Vukovar“ ispred KDU „Rječine“.

Nakon proteka dosta vremena KDU Vukovar priredio je mladim natjecateljima lijepo organizirano natjecanje uz mnoštvo nagrada. Uz nezamjenljive medalje i pehare, natjecatelji su nagrađeni zastavicama i majicama s logom kluba, djevojke ružama, a treneri „polo“ majicama s logom kluba.

Odlične rezultate su ostvarili mladi reprezentativci Nataša Dermiček, Nikola Todorović i David Todorović.

Već za dva tjedna u Zagrebu će biti nova prilika za dokazivanje kada će se održati I. kolo Ekipnog Prvenstva Hrvatske za seniore i Prvenstvo RH za uzrast U15.

Rezultati KDU „Vukovar“: Nataša Dermiček 46+61=107 kg, Ana Crnjac 65+80=145 kg, Nikola Todorović 98+120=218 kg, David Todorović 95+110=205 kg, Srđan Mrđenov 58+80=138 kg, Sergej Gavrovski 54+72=126 kg, Nemanja Tubić 55+70=125 kg, Ognjen Vasić 30+46=76 kg i Sergej Divljaković 21+27=48 kg.

Pročitano 523 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI