NAJNOVIJE
Na dan izbora u RH dozvoljen ulazak svim hrvatskim državljanima bez testa

Na dan lokalnih izbora, 16. svibnja 2021., omogućit će se ulazak u Republiku Hrvatsku svim hrvatskim državljanima s pravom glasa bez obzira na to iz koje države dolaze – potvrdili su u četvrtak za N1 iz Ministarstva unutarnjih poslova.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 18:02)
Ministar unutarnjih poslova najavio mogućnost popuštanja epidemioloških mjera od 1. lipnja

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u četvrtak na sjednici Vlade moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 16:18)
Preventivno edukativna akcija "Sigurno na dva kotača"

Postaje granične policije Županja, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, provest će preventivno edukativnu akciju  „Sigurno na dva kotača“, u subotu, 15. svibnja 2021. godine - izvijestili su iz PU Vukovarsko-srijemske. 

Program započinje u 8,30 sati u Županji, na glavnom gradskom trgu, gdje će biti izložbeni prostor bicikala, biciklističke i moto opreme i sa besplatnim promidžbenim materijalima (reflektirajući prsluci, reflektirajuće žabice za žbice bicikla, privjesak za ključeve i letci sa preporukama za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama).

Policijski službenici i članovi biciklističkih i moto klubova družit će se s građanima na izložbenom prostoru te održati prigodnu edukaciju o najkorisnijim savjetima za sigurnu vožnju za vozače dvokotačnih vozila.

Oko 10 sati zajednička karavana biciklista, mopedista i motorista, predvođena  policijskim službenicima na biciklima, zaputit će se do Babine Grede. U Babinoj Gredi, u ulici Vladimira Nazora, od 11 sati, karavana će se, uz okrijepu, također družiti s građanima i provesti kratku edukaciju o prometnoj sigurnosti vozača bicikala, mopeda i motorista.

Oko 11,40 sati karavana će se iz Babine Grede zaputiti u smjeru Cerne, u kojoj će ih nešto prije 13 sati dočekati građani i vozači bicikala, motora i mopeda koji će se priključiti akciji.

U Cerni, na parkiralištu kod mosta, od 12,45 sati predviđeno je druženje i edukacija građana. Iz Cerne karavana oko 13,20 sati kreće putem za Županju.

Kako bi zajednički ukazali na nužnost bavljenja sportom, makar i rekreativno, PGP Županja poziva vozače bicikala, motora i mopeda da se pridruže karavani „Sigurno na dva kotača“. Uz druženje i preventivni program, uvjereni smo kako će etapni prelazak 47 kilometara proći i brže nego uobičajeno.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:26)
Županjac prevaren pri kupovini informatičkog artikla

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je jučer, 12. svibnja 2021. godine, 19-godišnji Županjac u službenim prostorijama Postaje granične policije u Županji podnio kaznenu prijavu, jer je oštećen na prijevaran način.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:23)
Božinović: Hrvatska prva u EU uspješno testirala sustav digitalnih zelenih potvrda

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je l u četvrtak kako je Hrvatska prva članica Europske unije koja je uspješno obavila pilot testiranje sustava digitalnih zelenih potvrda, tzv. covid putovnica.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 14:09)
Svečana sjednica povodom Dana nacionalnih manjina VSŽ

U Palači Srijem u Vukovaru je povodom Dana nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, održana svečana sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 13:30)
Nastavlja se izgradnja pročišćavača otpadnih voda

Ugovor o izvođenju radova za dovršetak izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Vukovara generalnom je zastupniku izvođača radova tvrtke Gis Aqua Draženu Miličiću uručio direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov. Pročiščavač otpadnih voda gradi se u okviru projekta  Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara čiji je cilj projekta poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Vukovar.  U okviru ovog projekta koji se provodi na području grada Vukovara te općina Borovo, Bogdanovci i Trpinja,  riješena je problematika dijela vodoopskrbe i odvodnje, optimizirana su rješenja za opskrbu dovoljnih količina pitke vode odgovarajuće kvalitete te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s osnovnim ciljem zaštite zdravstvenog stanja i poboljšanja uvjeta života postojećih i novopriključenih stanovnika na projektnom području te općenito zaštite okoliša.

Projekt je vrijedan gotovo 362 milijuna kuna, a financira se iz europskih fondova 70 posto, Vlada RH sudjeluje s 12 posto koliko i Hrvatske vode, dok jedinice lokalne samouprave sufinanciraju 4 posto. 

- Natječaj ukupne procijenjene vrijednosti bio je 65 milijuna kuna za dovršetak uređaja. Ponuda i trenutna vrijednost ugovorenih radova je gotovo 71 milijun i ukupna vrijednost uređaja pri dovršetku će biti 140 milijuna kuna. Nadam se da ćemo do kraja financijskog razdoblja i rokovima koje imamo,  a to je 20 mjeseci za komplet uređaj s probnim radom i 14 mjeseci za samu izgradnju, držati se rokova i uspjeti sve napraviti - istaknuo je Dario Tišov, direktor Vodovoda grada Vukovara tijekom svečanosti uručenja ugovora u vukovarskoj gradskoj vijećnici .

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Skupštine Vodovoda grada Vukovara Ivan Penava podsjetio je da će grad i građani izgradnjom postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda dobiti jednu dodanu vrijednost.

- Prije svega dodanu vrijednost u ekološkom smislu kvalitetne obrade otpadnih voda i u tome vidim najveću korist kako za građane tako i za okoliš: Budući da se nalazimo na rijeci Dunav korist je i za sve gradove i države koje se nalaze u dunavskom slivu. Ta korist je za sve nas indikativna, dobra jer naravno da svi još posebno  imamo i tu emociju prema Dunavu kao najvećoj hrvatskoj ali i europskoj rijeci - rekao je Penava, a zamjenik direktora vodno gospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama  Mario Spajić naglasio kvalitetniju vodnu uslugu za građane.

- Bitno je reći da Hrvatska ovim projektom čini jedan veliki korak ka ispunjavanju EU direktiva. Građani Vukovara dobivaju kvaliteniju vodnu uslugu, preko 114 km cjevovoda će biti što izgrađeno što rekonsturirano, 950 novih priključaka na vodu,  preko 8400 prtiključaka na sustav odvodnje, izgradit će se uređaj sa 42 100 ekvivalent stanovnika…Znamo da je osim kućanstava na sustav javne odvodnje priključeno i gospodarstvo, tako da će taj uređaj   zasigurno imati veliku ulogu u zaštiti okoliša i prirode – istaknuo je Spajić.

Uručenju ugovora nazočio je i načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun

.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 12:49)

Vukovar 1991 - Belišće 0:0

Vukovar: Stadion u Borovu naselju. Suci: Alen Dobraš, Dalibor Totić, Aleksandar Vuzem i Antonio Sabljić.

Vukovar 1991: Ivan Marjanović, Šimun Škarica ( od 46. Ivor Horvat), Mislav Dogan, Jakov Biljan ( od 87. Marko Ljaljić), Valentin Jara, Patrik Džalto ( od 69. Ivan Plum), Kristijan Pavičić, Blaž Tustonjić (od 80. Jose Julian Lugo Paz), Dino Bognar (od 46. Robin De Jesus Gonzalez Ruiz), Josip Barišić, Mario Tadić.

Belišće: Marin Stanić, Jurica Barišić, Stjepan Salapić, Filip Radovanović, Silvio Anočić, Luka Agatić, Dino Paulić ( od 69. Lovro Anić), Antonio Rosandić, Stjepan Poljak ( od 69. Toni Vinogradarac), Andrej Kovačić, Bruno Damjanović.

U nastavku prvenstva Treće Hrvatske nogometne lige istok, Vukovar 1991 je na svom terenu ugostio vodeće Belišće, utakmica je završila bez pogodaka 0:0. Vukovar je bio puno bolji suparnik u prvom poluvremenu stvorivši 7-8 izglednih prilika, dok je drugo poluvrijeme bilo rastrzano i bez puno prigoda. Cijelo prvo poluvrijeme Vukovar 1991 je imao inicijativu a gosti su u svega par navrata prešli centar. Prvo je 16. minuti zaprijetio Jara udarcem sa 16 metara nisko u desni kut, ali vratar Stanić brani. Samo minutu kasnije Jara je izmiješao obranu gostiju, imao dobru prigodu za šut, ali lagan zadatak za Stanića. U 26. Barišić puca iz čiste prigode preko gola. Četiri minute kasnije i Džalto u dva navrata puca visoko preko gola. Gosti su imali izglednu prigodu u 32. minuti s pet metara ali pogađaju vratara Marjanovića. Do kraja poluvremena pucao je Jara ali se lopta odbija u korner. Svoj šut probao je i Tadić s ivice kaznenog prostora ali preko gola.

Drugo poluvrijeme bilo je izjednačeno, igralo se nepovezano, tek je pred kraj utakmice Vukovar imao blagu inicijativu. Bilježimo dvije prigode Vukovara i to Barišića u 65. i Jare u 85. minuti susreta. Vukovar 1991 bolji prvo poluvrijeme, nije iskoristio svoje prilike dok je drugo poluvrijeme prošlo u izjednačenoj igri - Utakmicu smo mogli riješiti u prvom poluvremenu kada smo imali 7-8 prilika. Drugo poluvrijeme je bilo nepovezano uvukla se nervoza i kod njih i kod nas, na kraju je ostalo bez pogodaka – rekao je trener Vukovara 1991 Miroslav Bojko.Vukovar 1991 Belišće8 objavljeno

 

Valpovka – Vuteks Sloga 2:3

Valpovka: Matko Petrović, Domagoj Sabo, Kruno Žaja, Emanuel Mutshaus, Igor Vučički, Roman Pfeifer, Valentin Stanić (od 64. Filip Stanić), Patrik Ćavar (od 46. Josip Perak), Erik Vinogradarac (od. 46. Matija Kalem), Edi Vinogradarac (od 46. Ivan Magić), Patrik Vidaković ( od 46. Ivan Đurković).

Vuteks Sloga: Nikola Ilinčić, Miloš Mirosavljević, Marko Jelečki, Aleksandar Glamočak, Davor Bratić, Stefan Bingulac, Dušan Bokan ( od 78. Stefan Ušćebrka), Igor Tunjić Lukić ( od 72. Njegoš Božović), Marko Filipović, Matej Jurčević, Saša Popin.

Strijelci: 0:1 Stefan Bingulac 4', 0:2 Davor Bratić 19', 0:3 Igor Tunjić Lukić '23, 1:3 Ivan Đurković '48, 2:3 Filip Stanić '64.)

Vuteks Sloga je u borbi za ostanak ostvarila vrijednu pobjedu u Valpovu od 3:2 i time drži priključak s ekipama na začelju tablice. Međutim, ekipe s najmanje bodova Sloga i Kutjevo ostvarile su visoke domaće pobjede od 5:0 te i dalje bježe za dva, odnosno tri boda.

U ostalim susretima: Zrinski Jurjevac – Čepin 2:1, Vihor – Bedem 1:1, Kutjevo – Slavija 5:0, Slavonac – Marsonia 0:3, Slavonija – Graničar 1:3, Sloga – NAŠK 5:0 i Oriolik – Croatia Đakovo 1:1.

Poredak:

 1. Belišće 37

 2. Marsonia 36

 3. Čepin 33

 4. Vukovar 1991 30

 5. Croatia Đakovo 29

 6. Slavonija 28

 7. Graničar 26

 8. Oriolik 26

 9. Vihor 25

 10. Bedem 23

 11. Zrinski Jurjevac 20

 12. NAŠK 20

 13. Slavija Pleternica 19

 14. Valpovka 18

 15. Slavonac Bukovlje 15

 16. Kutjevo 11

 17. Sloga Nova Gradiška 10

 18. Vuteks Sloga 8Vukovar 1991 Belišće10

Parovi 20. kola: Oriolik – Zrinski Jurjevac, Croatia Đakovo – Sloga Nova Gradiška, NAŠK – Valpovka, Vuteks Sloga – Slavonija, Graničar – Slavonac, Marsonia – Kutjevo, Slavija Pleternica – Vukovar 1991, Belišće - Vihor, Bedem – Čepin.

Pročitano 162 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija