NAJNOVIJE
Ministar unutarnjih poslova najavio mogućnost popuštanja epidemioloških mjera od 1. lipnja

Ministar unutarnjih poslova i voditelj Nacionalnog stožera civilne zaštite Davor Božinović najavio je u četvrtak na sjednici Vlade moguće popuštanje epidemioloških mjera od 1. lipnja.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 16:18)
Preventivno edukativna akcija "Sigurno na dva kotača"

Postaje granične policije Županja, uz poštivanje važećih epidemioloških mjera, provest će preventivno edukativnu akciju  „Sigurno na dva kotača“, u subotu, 15. svibnja 2021. godine - izvijestili su iz PU Vukovarsko-srijemske. 

Program započinje u 8,30 sati u Županji, na glavnom gradskom trgu, gdje će biti izložbeni prostor bicikala, biciklističke i moto opreme i sa besplatnim promidžbenim materijalima (reflektirajući prsluci, reflektirajuće žabice za žbice bicikla, privjesak za ključeve i letci sa preporukama za sigurno sudjelovanje u prometu na cestama).

Policijski službenici i članovi biciklističkih i moto klubova družit će se s građanima na izložbenom prostoru te održati prigodnu edukaciju o najkorisnijim savjetima za sigurnu vožnju za vozače dvokotačnih vozila.

Oko 10 sati zajednička karavana biciklista, mopedista i motorista, predvođena  policijskim službenicima na biciklima, zaputit će se do Babine Grede. U Babinoj Gredi, u ulici Vladimira Nazora, od 11 sati, karavana će se, uz okrijepu, također družiti s građanima i provesti kratku edukaciju o prometnoj sigurnosti vozača bicikala, mopeda i motorista.

Oko 11,40 sati karavana će se iz Babine Grede zaputiti u smjeru Cerne, u kojoj će ih nešto prije 13 sati dočekati građani i vozači bicikala, motora i mopeda koji će se priključiti akciji.

U Cerni, na parkiralištu kod mosta, od 12,45 sati predviđeno je druženje i edukacija građana. Iz Cerne karavana oko 13,20 sati kreće putem za Županju.

Kako bi zajednički ukazali na nužnost bavljenja sportom, makar i rekreativno, PGP Županja poziva vozače bicikala, motora i mopeda da se pridruže karavani „Sigurno na dva kotača“. Uz druženje i preventivni program, uvjereni smo kako će etapni prelazak 47 kilometara proći i brže nego uobičajeno.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:26)
Županjac prevaren pri kupovini informatičkog artikla

Iz PU vukovarsko-srijemske izvijestili su kako je jučer, 12. svibnja 2021. godine, 19-godišnji Županjac u službenim prostorijama Postaje granične policije u Županji podnio kaznenu prijavu, jer je oštećen na prijevaran način.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 15:23)
Božinović: Hrvatska prva u EU uspješno testirala sustav digitalnih zelenih potvrda

Potpredsjednik Vlade i ministar unutarnjih poslova Davor Božinović izvijestio je l u četvrtak kako je Hrvatska prva članica Europske unije koja je uspješno obavila pilot testiranje sustava digitalnih zelenih potvrda, tzv. covid putovnica.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 14:09)
Svečana sjednica povodom Dana nacionalnih manjina VSŽ

U Palači Srijem u Vukovaru je povodom Dana nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije, održana svečana sjednica Koordinacije Vijeća i predstavnika nacionalnih manjina.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 13:30)
Nastavlja se izgradnja pročišćavača otpadnih voda

Ugovor o izvođenju radova za dovršetak izgradnje postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda grada Vukovara generalnom je zastupniku izvođača radova tvrtke Gis Aqua Draženu Miličiću uručio direktor Vodovoda grada Vukovara Dario Tišov. Pročiščavač otpadnih voda gradi se u okviru projekta  Poboljšanje vodno-komunalne infrastrukture grada Vukovara čiji je cilj projekta poboljšanje sustava javne vodoopskrbe i odvodnje te pročišćavanje komunalnih otpadnih voda na području aglomeracije Vukovar.  U okviru ovog projekta koji se provodi na području grada Vukovara te općina Borovo, Bogdanovci i Trpinja,  riješena je problematika dijela vodoopskrbe i odvodnje, optimizirana su rješenja za opskrbu dovoljnih količina pitke vode odgovarajuće kvalitete te odvodnje i pročišćavanja otpadnih voda, s osnovnim ciljem zaštite zdravstvenog stanja i poboljšanja uvjeta života postojećih i novopriključenih stanovnika na projektnom području te općenito zaštite okoliša.

Projekt je vrijedan gotovo 362 milijuna kuna, a financira se iz europskih fondova 70 posto, Vlada RH sudjeluje s 12 posto koliko i Hrvatske vode, dok jedinice lokalne samouprave sufinanciraju 4 posto. 

- Natječaj ukupne procijenjene vrijednosti bio je 65 milijuna kuna za dovršetak uređaja. Ponuda i trenutna vrijednost ugovorenih radova je gotovo 71 milijun i ukupna vrijednost uređaja pri dovršetku će biti 140 milijuna kuna. Nadam se da ćemo do kraja financijskog razdoblja i rokovima koje imamo,  a to je 20 mjeseci za komplet uređaj s probnim radom i 14 mjeseci za samu izgradnju, držati se rokova i uspjeti sve napraviti - istaknuo je Dario Tišov, direktor Vodovoda grada Vukovara tijekom svečanosti uručenja ugovora u vukovarskoj gradskoj vijećnici .

Gradonačelnik Vukovara i predsjednik Skupštine Vodovoda grada Vukovara Ivan Penava podsjetio je da će grad i građani izgradnjom postrojenja za pročišćavanje otpadnih voda dobiti jednu dodanu vrijednost.

- Prije svega dodanu vrijednost u ekološkom smislu kvalitetne obrade otpadnih voda i u tome vidim najveću korist kako za građane tako i za okoliš: Budući da se nalazimo na rijeci Dunav korist je i za sve gradove i države koje se nalaze u dunavskom slivu. Ta korist je za sve nas indikativna, dobra jer naravno da svi još posebno  imamo i tu emociju prema Dunavu kao najvećoj hrvatskoj ali i europskoj rijeci - rekao je Penava, a zamjenik direktora vodno gospodarskog odjela za Dunav i donju Dravu u Hrvatskim vodama  Mario Spajić naglasio kvalitetniju vodnu uslugu za građane.

- Bitno je reći da Hrvatska ovim projektom čini jedan veliki korak ka ispunjavanju EU direktiva. Građani Vukovara dobivaju kvaliteniju vodnu uslugu, preko 114 km cjevovoda će biti što izgrađeno što rekonsturirano, 950 novih priključaka na vodu,  preko 8400 prtiključaka na sustav odvodnje, izgradit će se uređaj sa 42 100 ekvivalent stanovnika…Znamo da je osim kućanstava na sustav javne odvodnje priključeno i gospodarstvo, tako da će taj uređaj   zasigurno imati veliku ulogu u zaštiti okoliša i prirode – istaknuo je Spajić.

Uručenju ugovora nazočio je i načelnik Općine Bogdanovci Marko Barun

.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 12:49)
Predstavljen EU projekt rastem – Razvoj STEM-a u Vukovaru

Mirovnoj grupi mladih “Dunav” iz Vukovara, kao nositelju projekta, odobren je ESF projekt u okviru poziva “Jačanje kapaciteta organizacija civilnog društva za popularizaciju STEM-a” u iznosu od 2,7 milijuna kuna, pod nazivom “raSTEM- Razvoj STEM-a u Vukovaru” i u 100% iznosu je financiran iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014-2020.

(Četvrtak, 13 Svibanj 2021 12:12)

Dvije bronce s Prvenstva Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe seniore Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe seniore Foto: Hrvatski boksački savez

Boksači Borova nastupili su prošlog tjedna od srijede do nedjelje u Hrvatskom boksačkom centru u Zagrebu na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i mlađe seniore. Klub je na prvenstvo poveo četiri boksača, jednog seniora i tri mlađa seniora. Jer su u klubu procijenili da oni u ovom trenutku zadovoljili s priprema.

Neki poznati boksače kao što su seniori Martinović, Potkonjak, bivši prvaci, nisu bili dovoljno pripremljeni, kao i mlađi seniori Černok i Volarević, te nisu niti putovali u Zagreb. Obzirom na situaciju koja vlada u državi i svijetu, što se tiče korona virusa i nemogućnosti treniranja, na prvenstvu su sudjelovali klubovi koje imaju svoje dvorane i koji treniraju cijelo vrijeme, a čak su neki išli i u Ukrajinu gdje su se pripremali za ovo prvenstvo. Dok su klubovi poput Borova, pridržavajući se mjera Civilne zaštite u dvoranu ušli prekasno za kvalitetne pripreme.

- Naši boksači su po meni ostvarili dobar rezultat. Imamo dvije brončane medalje, osvojili su ih Borna Čupić u kategoriji do 56 kg i Dino Mojzeš do 52 kg. Izgubili su od boksača koji su kasnije postali  prvaci Države, od Letinića iz Pule i Ljubušića iz Rijeke. Po meni je Čupić mogao do kraja, taj je meč podijeljenom odlukom sudaca izgubljen rezultatom 3:2. Ja kao trener mislim da je trebao dobiti, ali suci su tako odlučili. Pravdić je ispao u kvalifikacijama, dakle u osmini finala, dok je Lovren u četvrtfinalu boksao težak meč s europskim doprvakom  Markom Milunom i morali smo ga prekinuti zbog ozljede arkade u drugoj rundi. Tako da smo i tu ostali bez medalje.

Obzirom na sve što se događa, uspjeh je bio i otići na to prvenstvo, a niti rezultat nije zanemariv obzirom da je jako puno boksača nastupilo na ovom prvenstvu i da su neki bili jako dobro pripremljeni jer su trenirali cijelo vrijeme lockdowna, dok svi oni koji nisu trenirali, oni su osjetili na rezultatu – rekao je predsjednik Boksačkog kluba „Borovo“ Nikola Volarević, koji je i najavio što sve očekuje klub do ljeta

- Sljedeće natjecanje je Pojedinačno prvenstvo za žene i juniore koje bi se trebalo održati u travnju. Plan je na to natjecanje voditi dvije seniorke Aleksandru Vučinić i Stellu Ristović koje su osvajačice medalja s prošlogodišnjeg prvenstva i tu idemo na visok plasman, odnosno na najviši. Obzirom da će se to održati za mjesec dana, one su već mjesec dana u treningu i mislim da će to biti puno bolja slika. Isto tako vodit ćemo i dva juniora Dima Leskovca i Vanju Subotića i od njih očekujemo dobar rezultat. Tako da bi mi s ovim dijelom rezultata, s ove dvije medalje, s ovog seniorskog prvenstva i neke 3-4 medalje s prvenstva u travnju naše planove zadovoljili.

Ostaje nam prvenstvo kadeta i mlađih kadeta koje obično bude nakon završetka školske godine, prije početka ljeta. Bude li povoljna situacija vodit ćemo veći broj boksača na prvenstvo države – rekao je Volarević.

Klub planira početkom lipnja održati tradicionalni turnir Vukovarski pobjednik, ako bude moguće i to bi bilo sve u ovoj polusezoni. Boksanje lige u ovom trenutku čeka jer osim Hrvatskog boksačkog centra u Zagrebu, epidemiološke mjere koje su u ovom sportu jako rigorozne teško se mogu ispoštovati bilo gdje. U dvoranu se može ući 15 minuta prije meča, na raspolaganju je 15 minuta za dezinfekciju, zagrijavanje i ulazak u ring i tu su boksači iz zagrebačkih klubova u prednosti jer su na meč dolazili iz svojih dvorana već zagrijani za meč. Slijedeća natjecanja će ovisiti o vremenu održavanja Olimpijade i Svjetskog prvenstva.

Pročitano 159 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija