Ispiši ovu stranicu

Dvije bronce s Prvenstva Hrvatske

Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe seniore Prvenstvo Hrvatske za seniore i mlađe seniore Foto: Hrvatski boksački savez

Boksači Borova nastupili su prošlog tjedna od srijede do nedjelje u Hrvatskom boksačkom centru u Zagrebu na Pojedinačnom prvenstvu Hrvatske za seniore i mlađe seniore. Klub je na prvenstvo poveo četiri boksača, jednog seniora i tri mlađa seniora. Jer su u klubu procijenili da oni u ovom trenutku zadovoljili s priprema.

Neki poznati boksače kao što su seniori Martinović, Potkonjak, bivši prvaci, nisu bili dovoljno pripremljeni, kao i mlađi seniori Černok i Volarević, te nisu niti putovali u Zagreb. Obzirom na situaciju koja vlada u državi i svijetu, što se tiče korona virusa i nemogućnosti treniranja, na prvenstvu su sudjelovali klubovi koje imaju svoje dvorane i koji treniraju cijelo vrijeme, a čak su neki išli i u Ukrajinu gdje su se pripremali za ovo prvenstvo. Dok su klubovi poput Borova, pridržavajući se mjera Civilne zaštite u dvoranu ušli prekasno za kvalitetne pripreme.

- Naši boksači su po meni ostvarili dobar rezultat. Imamo dvije brončane medalje, osvojili su ih Borna Čupić u kategoriji do 56 kg i Dino Mojzeš do 52 kg. Izgubili su od boksača koji su kasnije postali  prvaci Države, od Letinića iz Pule i Ljubušića iz Rijeke. Po meni je Čupić mogao do kraja, taj je meč podijeljenom odlukom sudaca izgubljen rezultatom 3:2. Ja kao trener mislim da je trebao dobiti, ali suci su tako odlučili. Pravdić je ispao u kvalifikacijama, dakle u osmini finala, dok je Lovren u četvrtfinalu boksao težak meč s europskim doprvakom  Markom Milunom i morali smo ga prekinuti zbog ozljede arkade u drugoj rundi. Tako da smo i tu ostali bez medalje.

Obzirom na sve što se događa, uspjeh je bio i otići na to prvenstvo, a niti rezultat nije zanemariv obzirom da je jako puno boksača nastupilo na ovom prvenstvu i da su neki bili jako dobro pripremljeni jer su trenirali cijelo vrijeme lockdowna, dok svi oni koji nisu trenirali, oni su osjetili na rezultatu – rekao je predsjednik Boksačkog kluba „Borovo“ Nikola Volarević, koji je i najavio što sve očekuje klub do ljeta

- Sljedeće natjecanje je Pojedinačno prvenstvo za žene i juniore koje bi se trebalo održati u travnju. Plan je na to natjecanje voditi dvije seniorke Aleksandru Vučinić i Stellu Ristović koje su osvajačice medalja s prošlogodišnjeg prvenstva i tu idemo na visok plasman, odnosno na najviši. Obzirom da će se to održati za mjesec dana, one su već mjesec dana u treningu i mislim da će to biti puno bolja slika. Isto tako vodit ćemo i dva juniora Dima Leskovca i Vanju Subotića i od njih očekujemo dobar rezultat. Tako da bi mi s ovim dijelom rezultata, s ove dvije medalje, s ovog seniorskog prvenstva i neke 3-4 medalje s prvenstva u travnju naše planove zadovoljili.

Ostaje nam prvenstvo kadeta i mlađih kadeta koje obično bude nakon završetka školske godine, prije početka ljeta. Bude li povoljna situacija vodit ćemo veći broj boksača na prvenstvo države – rekao je Volarević.

Klub planira početkom lipnja održati tradicionalni turnir Vukovarski pobjednik, ako bude moguće i to bi bilo sve u ovoj polusezoni. Boksanje lige u ovom trenutku čeka jer osim Hrvatskog boksačkog centra u Zagrebu, epidemiološke mjere koje su u ovom sportu jako rigorozne teško se mogu ispoštovati bilo gdje. U dvoranu se može ući 15 minuta prije meča, na raspolaganju je 15 minuta za dezinfekciju, zagrijavanje i ulazak u ring i tu su boksači iz zagrebačkih klubova u prednosti jer su na meč dolazili iz svojih dvorana već zagrijani za meč. Slijedeća natjecanja će ovisiti o vremenu održavanja Olimpijade i Svjetskog prvenstva.

Pročitano 586 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI