NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Počela Proljetna liga

Proljetna liga Proljetna liga Foto: Atletski klub "Maraton"

Atletski klub Maraton Vukovar prošle je godine pokrenuo Proljetnu ligu, a u srijedu je krenula druga sezona. Mjesto starta je most na ušću Vuke u Dunav, dužina trase je 5 km, trči se vukovarskom šetnicom dva kruga, krug je 2,5 km. Unutar lige je sedam kola, održavat će se svake srijede i svih sedam kola se boduje. Do pobjednika lige se dolazi zbrajanjem svih sedam kola.

– Nastupila su 33 natjecatelja što nam je izuzetno drago s obzirom na situaciju s pandemijom, da su se ljudi usudili doći. Mi smo dobili dozvolu stožera za održavanje ove lige, tako da se nitko ne bi trebao bojati. Utrka je na otvorenom, pazi se na distancu i mislim da će to proteći u najboljem redu. Od 33 natjecatelja došla su djeca s biciklićima i nekoliko osoba s posebnim potrebama, tako da smo ih mogli vidjeti na stazi što i je cilj da izađu na zrak i da se druže – rekao predsjednik Atletskog kluba Maraton Siniša Jonjić.

Najbrži je bio Alen Imširović koji je stazu od 5 kilometara pretrčao za 19 minuta, drugi i treći su bili iz Vukovarskog triatlon kluba Marko Kunac i Ivan Szabo. Od djevojaka najbrža je bila Lidija Piljaš koja je stazu pretrčala za 25 minuta, dok je druga bila Mirela Sabo.

Atletski klub Maraton se priprema za polumaraton koji će se održati u Osijeku početkom travnja, a nastupit će u sastavu Alen Imširović, Kristijan Anđelić, Siniša Busić i Siniša Jonjić.

Pročitano 177 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija