Ispiši ovu stranicu

Počela Proljetna liga

Proljetna liga Proljetna liga Foto: Atletski klub "Maraton"

Atletski klub Maraton Vukovar prošle je godine pokrenuo Proljetnu ligu, a u srijedu je krenula druga sezona. Mjesto starta je most na ušću Vuke u Dunav, dužina trase je 5 km, trči se vukovarskom šetnicom dva kruga, krug je 2,5 km. Unutar lige je sedam kola, održavat će se svake srijede i svih sedam kola se boduje. Do pobjednika lige se dolazi zbrajanjem svih sedam kola.

– Nastupila su 33 natjecatelja što nam je izuzetno drago s obzirom na situaciju s pandemijom, da su se ljudi usudili doći. Mi smo dobili dozvolu stožera za održavanje ove lige, tako da se nitko ne bi trebao bojati. Utrka je na otvorenom, pazi se na distancu i mislim da će to proteći u najboljem redu. Od 33 natjecatelja došla su djeca s biciklićima i nekoliko osoba s posebnim potrebama, tako da smo ih mogli vidjeti na stazi što i je cilj da izađu na zrak i da se druže – rekao predsjednik Atletskog kluba Maraton Siniša Jonjić.

Najbrži je bio Alen Imširović koji je stazu od 5 kilometara pretrčao za 19 minuta, drugi i treći su bili iz Vukovarskog triatlon kluba Marko Kunac i Ivan Szabo. Od djevojaka najbrža je bila Lidija Piljaš koja je stazu pretrčala za 25 minuta, dok je druga bila Mirela Sabo.

Atletski klub Maraton se priprema za polumaraton koji će se održati u Osijeku početkom travnja, a nastupit će u sastavu Alen Imširović, Kristijan Anđelić, Siniša Busić i Siniša Jonjić.

Pročitano 601 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI