NAJNOVIJE
Volim svoju županiju 2021.

Foto-natječaj „Volim svoju županiju”, u organizaciji Hrvatske zajednice županija, održan je šestu godinu zaredom i odabrana je najbolja fotografija za 2021. Najbolje fotografije birane su u dvije kategorije, prema ocjeni stručnog žirija i ona koja prikupi najviše glasova putem društvenih mreža.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:31)
Provodi se larvicidni tretman komaraca

I ove godine Grad Vukovar je pravodobno počeo s tretiranjem komarca te je sukladno donesenom programu dezinfekcije, dezinsekcije i deratizacije od 15. ožujka do sada provedeno šest larvicidnih tretmana u vodama stajaćicama u razmaku od dva tjedna, objavljeno je na službenoj gradskoj internetskoj stranici.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 18:17)
Ministrica kulture posjetila Mohovo, Ilok, Vukovar i Vinkovce

Ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek posjetila je Vukovarsko-srijemsku županiju.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 17:07)
Ministar Fuchs pozvao ravnatelje i učenike da ne organiziraju maturalna druženja

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs preporučio je ravnateljima srednjih škola da 24. i 25. svibnja za maturante, kojima nije potrebna provjera znanja, nastavu organiziraju online te da se, dok ne završi provedba mature, odgode eventualna organizirana druženja maturanata.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 16:39)
Proširena i rekonstruirana dva parkirališta u Ulici Eugena Kvaternika

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu infrastrukturu na području grada Vukovara, a od posebnog su značaja projekti proširenja parkirališta za što se iz gradskog proračuna izdvajaju značajna godišnja  sredstva.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 15:31)
Obnavlja se boćalište u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu

Grad Vukovar nastavlja ulagati u komunalnu opremljenost, u ovom slučaju sportskih i rekreacijskih sadržaja, koje nije potrebno samo izgraditi već i primjereno održavati.Trenutno su u tijeku i radovi na sanaciji boćališta u Ulici Dragutina Renarića na Sajmištu.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 14:42)
Dodijeljeno 47 ugovora za bespovratne potpore vukovarskim poduzetnicima

U vukovarskom Dvorcu Eltz  upriličena je svečana dodjela ugovora vukovarskim poduzetnicima koji su ostvarili pravo na bespovratnu potporu po Javnom pozivu temeljem kojeg je bilo osigurano dodatnih milijun i 100 tisuća kuna.

(Srijeda, 12 Svibanj 2021 12:44)

Početni kick-off sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U

Početni sastanak Projektnog tima i sastanak Upravnog odbora projekta Gymnastics for youth – GYM4U – gimnastika za mlade, održan je 26. ožujka 2021. Zbog uvjeta izazvanih pandemijom korona virusa prvi sastanak koordinatora projekta i projektnih partnera održan je on line.

Gimnastički klub Vukovar nositelj je i koordinator projekta financiranog iz programa Erasmus + Europske unije, (br.projekta: 622359-EPP-1-2020-1-HR-SPO-SSCP). Projekt Gimnastika za mlade ukupne vrijednosti 59.000 EUR u potpunosti je financiran sredstvima ERASMUS + Sport 2020, a provodit će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja od 01.01.2021. do 31.12.2022. godine.

Na sastanku su prezentirane glavne projektne aktivnosti koje će se tijekom dvogodišnjeg razdoblja provoditi. Projektne aktivnosti GYM4U usmjerene su na zdravstvenu zaštitu mladih sportaša kroz prehranu i prevenciju ozljeda, poboljšanje treninga i uvjeta natjecanja vježbanjem kroz tzv. Power-GymTechnique-WaterSwimming modela sigurnog treninga, uključivanje mladih gimnastičara u projektne aktivnosti, potporu mobilnosti trenera i sportskih menadžera uključenih u klupske aktivnosti, učenje i razmjenu znanja i iskustava svih sudionika.

Opći cilj GYM4U projekta je zaštita mladih gimnastičara u dobi od 7 do 14 godina od opasnosti po zdravlje i sigurnost poboljšanjem uvjeta za trening i natjecanje. Specifični ciljevi projekta usmjereni su na uspostavu dugoročne mreže za promicanje i provedbu zaštite zdravlja i sigurnosti mladih gimnastičara, te razvoj, primjenu i razmjenu dobre prakse o poboljšanim treninzima i natjecateljskim uvjetima mladih gimnastičara s ciljem zaštite njihova zdravlja i prevencije od ozljeda.

Početnom sastanku su prisustvovali članovi Projektnog tima i članovi Upravljačkog odbora. Uz koordinatora projekta GYM4U Gimnastičkog kluba Vukovar, tu su bili partneri u provedbi: Sokolsko društvo Vojvodina iz Novog Sada, Klub gimnastičkih sportova Partizan Orce Nikolov iz Skopja, Powerlifting klub Adamas i Javna ustanova za upravljanje sportskim objektima grada Vukovara "Sportski objekti Vukovar" iz Vukovara.

Pročitano 169 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija