Ispiši ovu stranicu

Nikola Todorović na Prvenstvu svijeta

Nikola Todorović Nikola Todorović Foto: KDU Vukovar

Odlukom Međunarodne dizačke federacije IWF, ovogodišnje Prvenstvo svijeta za uzrast U20, održat će se od 21.do 31.svibnja 2021. u glavnom gradu Uzbekistana Taškentu.

Dobra je vijest da nakon duge stanke zbog korona virusa, kreću međunarodna natjecanja dizača utega, a još bolja da će na ovoj smotri najboljih mladih dizača utega, nastupiti i jedan Vukovarac.

Odlukom izbornika mlade Hrvatske reprezentacije, Hrvatska će u Uzbekistanu imati tri natjecatelja, Dina Đalu iz KDU „Split“, Antonya Krištu iz DK „Slavonija“ iz Osijeka i Nikolu Todorovića iz KDU „Vukovar“.

Biti sudionik tako male Hrvatske reprezentacije na Prvenstvu svijeta je veliko priznanje kako za Nikolu, tako i za Klub dizača utega „Vukovar“ i Grad Vukovar.Nikola Todorović 2

Nikola će nastupiti u kategoriji do 73 kg i sa svojih 16 godina će biti jedan od najmlađih natjecatelja. Iako plasman nije primaran jer sa svojih 16 godina i uz činjenicu da će se nadmetati i s 4 godine starijim suparnicima, ne može se očekivati ništa spektakularno i plasman među prvih dvadeset bi bio veliki uspjeh.

Dizanje utega je u nekim državama nacionalni sport u nekima nije ali se puno više ulaže, tako da će uz većinu natjecatelja uz izbornike i trenere biti i liječnici, fizioterapeuti i psiholozi, dok uz Nikolu neće biti niti njegov trener.

Pročitano 586 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI