Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Radni sastanak Hrvatskog taekwondo saveza održao se u Vinkovcima

Radni sastanak Hrvatskog taekwondo saveza održao se u Vinkovcima Foto: Hrvatski taekwondo savez

Hrvatski taekwondo savez s predstavnicima taekwondo klubova s područja Osječko-baranjske, Požeško-slavonske, Brodsko-posavske i Vukovarsko-srijemske županije održao je radni sastanak kod domaćina Taekwondo kluba Sajnami iz Vinkovca. 

Na sastanku je bilo riječi o tome koliko je koronakriza utjecala na taekwondo. 
Predsjednik Hrvatskog taekwondo saveza Anto Nobilo :
- Mi obilazimo sve regije u Hrvatskoj jer je korona napravila veliku štetu cijelom sportu pa onda i taekwondou. Ta šteta je najveća u bazi što se tiče mladih. Mi smo uspjeli sačuvati vrh kvalitete taekwondoa pa tako upravo čak četiri naša olimpijca idu u Tokio što je i najveći broj koji je taekwondo ikada dao za Olimpijske igre, međutim, u bazi je napravljena velika šteta pogotovo u klubovima koji nemaju vlastiti prostor nego su koristili prostor osnovnih ili nekih drugih škola, a škole su bile u lockdownu i praktički cijelu prošlu godinu nije se treniralo. Sada želimo vidjeti kakva je situacija u svakom klubu, kakvi su im planovi za oporavak i što tu može napraviti Hrvatski taekwondo savez, a što lokalna zajednica, kako bi se mladima, koji su, i u školama i u bavljenju sportom, bili jedna od najvećih žrtava korone, da im se na neki način  obrati posebna pažnja pogotovo kroz tu sportsku komponentu koja je važna za odgoj mladih - istaknuo Nobilo. 
U Taekwondo klubu Sajnami Vinkovci iako radi svih okolnosti koje su unazad dvije godine bile sve osim uobičajenih, ističu kako su zadovoljni trenutačnom situacijom. 
- Za razliku od vrhunskih sportaša koji su mogli trenirati, mi smo imali zabranu rada i to smo morali poštivati. Imali smo nekoliko mjeseci kada smo mogli vani trenirati, ali taekwondo je dvoranski sport i sve to bilo nam je jako teško. Međutim, mi smo uspjeli održati natjecateljsku ekipu, što nam je bio cilj  i jedini smo klub u cijeloj Slavoniji koji je izašao na svih pet državnih prvenstava u svim uzrastima i osvojili smo i dvije medalje - rekla je Jasmina Lucić, trenerica Taekwondo kluba Sajnami Vinkovci.
 
Pročitano 584 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI