Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 109
Ispiši ovu stranicu

Tonči Stipanović osvojio srebrnu medalju na OI u Tokiju

Tonči Stipanović osvojio srebrnu medalju na OI u Tokiju Foto: HINA

Bolje od srebra nije moglo, kazao je hrvatski jedriličar Tonči Stipanović (35), koji je osvojio srebrno odličje u klasi Laser na olimpijskoj regati u Enoshimi, prenosi HINA.

Tonči je tako obranio srebro iz Rija 2016., a u današnji plov za odličja je ušao kao treći.

- Imao sam odličan start. U orcu nisam mogao pogoditi brzinu jer su postojali i valovi od brodova i od Francuza, ali hvala Bogu da postoji krma. Ostao sam smiren i koncentriran te odjedrio onako kako znam. I eto ispalo je srebro. Nije moglo bolje - kazao je Splićanin koji je nakon srebra na OI u Riju obećao da u Tokio ide po zlato.

- Nažaost, to nije blo moguće. Australac Wearn je bio prejak, a ja sam baš nedavno proletio u glavi film od svih regata.Mislim da u čak osam od deset regata ja nisam stajao dobro u toj prvoj orci (jedrenju uz vjetar), stalno sam morao nadoknađivat zaostatak, tako da su snovi o zlatu brzo prošli. Nije zlato jedina medalja. Završit kao srebrni stvarno je velika stvar - rekao je Tonči koji je u završnu regatu ušao kao treći s tri boda više od Norvežanina Hermanna Thomasgaarda, dok je mu je sa samo dva boda više prijetio klupski kolega Cipranin Pavlos Kontides.

- Taktika je bila jedriti jednostavno i brzo na startu. To sam i ostvario no stvari su se počele komplicirati nakon okreta jer me Nijemac Bruehl pretekao. Srećom sve sam izvukao završnicom - rekao je Stipanović.

Australac Matt Wearn je zlatni , a Norvežanin Hermann Thomasgaard  brončani.  
Član splitskog Mornara je imao odličan start i do prvog okreta je bio srebrni, no potom je nakon okretanja plutače u pao ukupno na četvrto mjesto, da bi u trećoj dionici ponovno došao među vodeće. U fantastičnom finišu Tonči je ušao u cilj četvrti, pa je s ukupno 82 negativna boda osvojio srebro. Australac Matt Wearn je zlatni , a Norvežanin Hermann Thomasgaard  brončani.  

Stipanović u karijeri ima svjetsko srebro i broncu, dok je na Olimpijskim igrama u Londonu 2012. godine bio četvrti.

- Pariz 2024? To će biti jako teško, sve sam stariji i stariji. Sjest ću i razmisliti što dalje, još nisam siguran, možda se odlučim spremiti i za Pariz. Vidjet ćemo", zaključio je dvostruki olimpijski doprvak na malenom japanskom otoku Enoshima - zaključio je Tonči.

U ponedjeljak će plov za odličja imati braća Šime i MIhovil Fantela u 49eru. 

Pročitano 675 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI