NAJNOVIJE
Automobilom na policijskoga službenika

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 23-godišnjim hrvatskim državljaninom zbog sumnje da je počinio kazneno djelo Prisila prema službenoj osobi.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:38)
Sletio s ceste s 2,55 g/kg alkohola

U Vinkovačkoj ulici u Županji 67-godišnji vozač osobnog automobila je zbog neprilagođene brzine kretanja izgubio nadzor nad vozilom te nakon zanošenja vozila udario u prometni znak i sletio u odvodni kanal.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 11:36)
Debitant pobijedio na Hamburg maratonu

Na Dunavskoj šetnici u Vukovaru održan je 19. vukovarski "Hamburg" maraton. Najbrži je bio Hrvoje Tržić, član Urt "Nexe Team-a".

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:55)
Općina Stari Mikanovci projektom solarne elektrane na Šahovskom domu planira uštedjeti 45.000 kuna

Načelnik općine Stari Mikanovci, Mario Milinković, rekao je kako su uspješno aplicirali na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i time ostvarili pravo na sufinanciranje izgradnje solarne elektrane na objektu dvorane Šahovskog doma. 

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:41)
Plenković najavio niže cijene goriva

Premijer Andrej Plenković u Sinju je najavio kako će ovoga tjedna gorivo osjetno pojeftiniti.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:24)
Zapalio se kombi hitne medicinske pomoći kod Pačetina, ravnatelj smiruje javnost, sindikat ukazuje na loše stanje voznog parka

Ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Vukovarsko-srijemske županije Mato Matić potvrdio je za HRV da se u subotu navečer tijekom povratka s intervencije na izlazu iz sela Pačetin zapalio kombi hitne medicinske pomoći. Riječ je o vozilu iz 2014. godine koje u zavodu koriste kao zamjensko.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:19)
U Cerni obilježena 94. godišnjica smrti Stjepana Radića

HSS Vukovarsko-srijemske županije u Cerni je obilježio 94. godišnjicu smrti predsjednika te stranke Stjepana Radića, hrvatskoga vođe iz prve polovice 20. stoljeća koji je preminuo 8. kolovoza 1928. godine od ozljeda zadobivenih u atentatu u jugoslavenskoj skupštini u Beogradu.

Predsjednik Županijske organizacije Hrvatske seljačke stranke Vukovarsko-srijemske županije Stjepan Gašparović podsjetio je kako je na hrvatske zastupnike 20. lipnja 1928. godine pucao zastupnik srpskih radikala Puniša Račić te ubio Đuru Basaričeka i Pavla Radića, a teško ranio Stjepana Radića, Ivana Pernara i Ivana Granđu.

U župnoj crkvi sv. Mihaela arkanđela u Cerni služena je sveta misa za Stjepana Radića, a predvodio ju je vlč. Alojzije Asić.

(Ponedjeljak, 08 Kolovoz 2022 10:18)

Vukovarske gimnastičarke najuspješnije u 1. kolu Kupa Hrvatske

Nastup GK Vukovar u Osijeku Nastup GK Vukovar u Osijeku Foto: GK Vukovar

U organizaciji Gimnastičkog društva Osijek-Žito u Sokol centru u Osijeku 3. travnja je održano 1. kolo Kupa Hrvatske u Osnovnom programu ženske sportske gimnastike. Gimnastički klub Vukovar imao je predstavnice u svim kategorijama u ekipnoj i pojedinačnoj konkurenciji. Samo u najstarijoj kategoriji nije bilo novih natjecateljica, a u ostale tri kategorije, uz već iskusne natjecateljice, nastupile su i nove članice natjecateljske grupe. U kategoriji juniorke natjecala se jedna nova natjecateljica, a u kategorijama kadetkinje i mlađe juniorke pola ekipe su činile djevojčice, kojima je ovo prvo službeno natjecanje. Sve su se odlično snašle i uspješno odradile prvo natjecanje, a posebne pohvale idu za one koje su u prvom nastupu osvojile pojedinačne medalje: Lea Služek, Franka Markešić i Iris Špehar.osijek 4

Gimnastički klub Vukovar najuspješniji je klub ovog natjecanja jer su vukovarske gimnastičarke u svim kategorijama osvojile ekipno 1. mjesto, a u pojedinačnoj konkurenciji osvojile su najveći broj medalja.osijek 3

Kadetkinje ekipno 1. mjesto. Pojedinačno: 1. Ema Županović, 2. Franka Markešić, 3. Una Baždar 5. Jana Cvetković, 8. Marina Đerđ i 9. Franka Ljubić.

Mlađe juniorke ekipno 1. mjesto Pojedinačno: 1. Služek Lea, 2. Špehar Iris, 6. Mirosavljević Adrijana, 7. Gavrilović Ljiljana, 11. Velerajter Natali, 18 Horvat Livija.osijek 2

Juniorke ekipno 1. mjesto Pojedinačno: 1. Badanjak Helena, 2. Gavrilović Olivera, 4. Jaman Mirjam, 5. Božanović Ana, 10. Mirosavljević Marijana i 11. Roša Lorena.

Mlađe seniorke: ekipno 1. mjesto Pojedinačno. 1. Gužvić Kristina, 2. Ivanković Tena, 4. Skokić Lana, 5. Andrašević Dijana i 9. Mašić Tea.Osijek 1

Sljedeće natjecanja za Osnovni program biti će u mjesecu lipnju.

Nakon ovog natjecanja GK Vukovar bogatiji je za ekipna 4 zlata, te pojedinačno 4 zlata, 4 srebra i 1 broncu.

Pročitano 420 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija