Ispiši ovu stranicu

Luka Čarapović na međunarodnom mitingu osvojio sedam medalja

Luka Čarapović Luka Čarapović Foto: Plivački klub Vukovar

U Dubrovniku je održan Međunarodni plivački miting "Zlatni Orlando" licenciran od strane HPS-a i uvrštene u kalendar natjecanja Saveza, te u potpunosti odgovara zahtjevanim FINA pravilima provedbe natjecanja. Nastupilo je 257 natjecatelja iz 36 klubova iz 7 zemalja: Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Crne Gore, Srbije, Mađarske, Ukrajine, Azerbajdžana.

Natjecatelji su bili podijeljeni u 3 dobne kategorija: A - seniori, B - juniori, C - ml. juniori. Plivalo se ukupno 16 pojedinačnih disciplina kako u muškoj, tako i u ženskoj kategoriji.

Sudjelovali su neka od najjačih imena svjetskog plivanja, među kojima je mušku konkurenciju predvodio olimpijac, svjetski rekorder i europski prvak Szebastian Szabo, a žensku višestruka olimpijka i osvajačica svjetskih i europskih medalja Zsuzsanna Jakabos.Koščević Szabo i Čarapović

Plivački klub Vukovar predstavio je Luka Čarapović, koji je u sklopu nacionalnog kampa hrvatskog plivačkog saveza izabran po listi svestranosti, te je u Dubrovnik otišao nešto ranije na pripreme.

Luka Čarapović nastupio je u 6 disciplina (100 slobodno, 100 leđno, 50 delfin, 50 slobodno, 50 leđno i 1500m slobodno) i u Vukovar se vratio sa 7 medalja.

Prvi dan natjecanja u 3 discipline plivao je sve osobne rekorde i 3 puta se penjao na postolje.

Pročitano 435 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI