Ispiši ovu stranicu

Održan 16. Memorijalni malonogometni turnir Petar Šinković "Peco"

Turnir Turnir

U Kostanjevcu podno Žumberačke Gore održan je tradicionalni 16. Memorijalni malonogometni turnir u spomen na poginulog hrvatskog branitelja Petra Šinkovića-Pecu. Molitvom i paljenjem svijeća počast na njegovu grobu uz obitelj odali su i hrvatski branitelji, predstavnici nekoliko braniteljskih udruga.

Malonogometni turnir Memorijal Petar Šinković „Peco“održava se svake godine kao uspomena na poginulog Žumberčanina hrvatskog dragovoljca i branitelja Vukovara Petra Šinkovića. Petar, za prijatelje Pero ili Peco kako ga je obitelj zvala, rođen je 12. rujna 1967. godine u Željeznom Žumberačkom, općina Žumberak.

23-godišnji Žumberčanin nakon demokratskih promjena u ljeto 1990. prijavljuje se na tečaj za Prvog hrvatskog redarstvenika te postaje  pripadnik prve generacije Jedinice za posebne namjene MUP-a RH - Rakitje, od koje će kasnije nastati legendarni ''Tigrovi''. Sljedećih mjeseci, sve do ljeta 1991. godine, sa svojom jedinicom prolazi različite terene - Pakrac, Petrinja, Kostajnica, Erdut, Aljmaš, a 7. kolovoza 1991. odlazi u Vukovar.

Petar je poginuo 20. rujna 1991. godine na Trpinjskoj cesti u obrani herojskog grada Vukovara, imao je samo 24. godine. Ekshumiran je 1997. godine na Novom groblju u Vukovaru te pokopan u rodnom mjestu Žumberak. Ove godine navršava se 31. obljetnica pogibije heroja Domovinskog rata satnika Hrvatske vojske Petra Šinkovića.Žumberak

Pročitano 410 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI