NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

U Vukovaru je održana biciklistička manifestacija BRUT Vukovar

BRUT Vukovar BRUT Vukovar Foto: Vukovarski triatlon klub

U Vukovaru je održana biciklistička manifestacija BRUT Vukovar u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba, a u suradnji sa Sportskim objektima Vukovar, Udrugom kineziologa grada Vukovara, Zajednicom sportskih udruga grada Vukovara uz podršku udruge Baranja i turizam. Riječ je o biciklističkoj utrci koja ove godine okupila preko 110 biciklista sportaša i rekreativaca iz šire regije, a njezina specifičnost krije se u atraktivnoj stazi koja obuhvaća širu okolicu Vukovara, prolazi vinogradima, oranicama te šumama uz znamenitosti poput Muzeja vučedolske kulture, memorijalnog područja Ovčare…Brut 3

Manifestacija je održana kroz tri dana, četvrtak, petak i subota i obuhvatila je četiri događaja. Prvi dan se vozila Industrija - turistička ruta kojom se obilazilo industrijsko središte tvornice Borovo, zatim su se obilazili murali kojih je najviše u Borovu naselju. Drugi dan ujutro održao se BRUT mali manifestacija koja je obuhvatila 106 predškolaca koja je odrađena s vrtićima Vukovar I i Vukovar II gdje je promoviran biciklizam općenito i sigurnost u prometu u čemu ih je podržala i Policijska postaja Vukovar.Brut 5 Zatim je u petak poslijepodne organiziran turistički obilazak grada, samog središta Vukovara njegovih povijesnih, kulturnih, memorijalnih znamenitosti a poslije je bilo druženje uz Vrhunsko Vukovarsko. Kao kruna manifestacije u subotu 3. rujna 2022. započela je utrka BRUT Vukovar koja je okupila 110 natjecatelja, međutim ta manifestacija je malo šira pa je oko 150 osoba obuhvaćeno osim samih natjecatelja. Ovo je prvi puta da je održana malo veća manifestacija u Vukovaru koja je osim kulturno-povijesnog dijela kojim predstavljamo naš kraj imala i atraktivni sportski dio. Vozile su se dvije rute od 25 i 50 km. Jedna jako lijepa i zanimljiva staza koja je prolazila Vučedolom, salašem Goldschmidt, memorijalnim područjem Ovčare i općenito širu okolicu grada prema Sotinu i taj cijeli krug je 25 km. Oni koji su vozili dužu stazu vozili su dva kruga.Brut 2 - Sve je prošlo na izuzetno dobroj razini, mislim da smo postigli jedan standard koji ćemo i održavati i samim time privući više natjecatelja i više posjetitelja ove manifestacije. Mi ovaj BRUT kao nekakav naziv radimo s kolegama iz Baranje odnosno s udrugom Baranja i turizam, oni u svibnju imaju utrku u Baranji a mi ovdje u rujnu. Zahvaljujem se svima koji su ovo omogućili, volonterima a izdvojio bih salaš Goldschmidt koji nam je omogućio hranu, piće i korištenje prostora – rekao je Ivan Szabo ravnatelj Sportskih objekata Vukovar.

Ukupni pobjednik Bruta na 50 km je Vedran Rapo, drugi je Goran Tomaić a treći Nino Pavičić, kod žena prva je Silvia Šimunović.Brut pobjednici

U utrci na 25 km pobjednik Slobodan Petrović, drugi je Denis Brandi dok je treći Tomislav Matešić. Kod žena prva je Mirela Szabo, druga je Barbara Breškić dok je treća Krunoslava Baumschabel Banić.

Pročitano 196 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija