NAJNOVIJE
U Vukovaru je otvoren proizvodni pogon za proizvodnju metalnih konstrukcija

U Vukovarskoj gospodarskoj zoni (VGZ) svečano je otvoren prostor tvrtke Alis d.o.o. odnosno proizvodni pogon i uredski prostori. Riječ je o investiciji vrijednoj 6,8 milijuna kuna, a gradnja je započela prošle godine. Glavna je djelatnost proizvodnja metalnih konstrukcija, doznali smo od suvlasnika tvrtke Slobodana Aleksića.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:51)
Pronađene razne vrste opojnih droga namijenjenih daljnjoj preprodaji

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad 37-godišnjakom zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela „Neovlaštena proizvodnja i promet drogama“.

(Petak, 09 Prosinac 2022 14:01)
Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa

Osječki Gradski prijevoz putnika dobio je šest novih autobusa, a riječ je novim solo gradsko/prigradskim poluniskopodnim autobusima.

(Petak, 09 Prosinac 2022 12:47)
Predstavnici manjina dogovorili plan rada za 2023. godinu

U palači Srijem u Vukovaru održana je četvrta ovogodišnja sjednica vijeća i predstavnika nacionalnih manjina Vukovarsko-srijemske županije.

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Vukovarski karatisti nastupili u Varaždinu i Osijeku

Karatisti Karate kluba "Vukovar '91" nastupili su na tradicionalnom Kupu sv. Nikole u Varaždinu gdje su osvojili 8 medalja. Zlatne medalje osvojili su Agata Šeremet i Patra Barun, srebrne medalje Ivano Bajrak, Tena Čošić i Nela Radonić koja je osvojila i jedno treće mjesto. Dvije brončane medalje osvojila je Renata Selak a jednu Nika Andrić. Klara Sabo gubi u borbi za treće mjesto.

Na 5. kolu otvorene lige Osječko - baranjske županije i Prvenstvu Slavonije. Neki članovi kluba nastupili su po prvi puta u katama te su osvojili medalje. Prvo mjesto osvojili su: Ante Popović, Roula Shoukry i Ena Kunić. Drugo mjesto: Una Bođirković, Leon Krstić, Melek Biljalov, Antea Dumendžić, Nika Andrić, Renata Selak i Lucija Mikličanin. Dok su treća mjesta osvojili: Niko Popović , Marin Sučić, Vid Furundžija, Tena Čošić, Antea Soldo, David Đukić, Filip Idoški, Lara Dumendžić, Lara Klinovski, Nika Andrić, Lucija Mikličanin i Renata Selak dok je Nela Radonić osvojila dva treća mjesta. Nastupili su još Lucija Vukšić i Petrik Jokić.

 

(Petak, 09 Prosinac 2022 11:56)
Tri milijuna kuna uzgojnim udruženjima u stočarstvu

Ministrica poljoprivrede Marija Vučković s državnim tajnikom Tugomirom Majdakom i ravnateljem Uprave za stočarstvo i kvalitetu hrane Zdravkom Baraćem u četvrtak, 8. prosinca 2022. godine, sudjelovala je na potpisivanju ugovora iz Programa potpore za sufinanciranje rada uzgojnih udruženja u području stočarstva za razdoblje 2021. – 2023. godine, kreiranog u cilju pomoći uzgojnim udruženjima u učinkovitijem provođenju uzgojnih programa te jačanju njihove samostalnosti i neovisnosti, pri čemu su primarne zadaće unaprijeđenje uzgoja kroz stvaranje jedinki boljih proizvodnih odlika i očuvanje specifičnih genotipova odnosno izvornih i zaštićenih pasmina domaćih životinja.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:11)
Zajednica amputiranih osoba traži suvremena pomagala

Zajednica amputiranih osoba traži da Hrvatski zavod za zdravstveno osiguranje (HZZO) omogući pacijentima suvremena pomagala te tvrde da su proteze na aktualnom popisu HZZO-a zastarjele i ispod razine ljudskog dostojanstva.

(Petak, 09 Prosinac 2022 10:04)

Antonio Tolić i Ivana Zeljko pobjednici "Vukovarskih 198"

Vukovarskih 198 Vukovarskih 198 Foto: Kery

Atletski klub Vukovar organizirao je prvu utrku stubama na Vukovarskom vodotornju pod nazivom "Vukovarskih 198". Riječ je o jedinstvenoj utrci koja se odvija na stepenicama, a ono što je razlikuje od drugih utrka je da se radi o utrci koja se odvija na mjestu koje predstavlja kulturno dobro. Svaki trkač je pretrčao 198 stepenica na stubištu Vodotornja i 200 metara memorijalne staze, a sam kraj utrke predstavljao je izlazak na vidikovac i dodirivanje jarbola na kojemu je zastava Republike Hrvatske. Utrku je otvorio gradonačelnik Vukovara Ivan Penava – Izuzetno sam zadovoljan što je odaziv ovakav, što je izrazito pozitivna atmosfera. Naravno vežemo tu sjećanja i vrijednosti Domovinskog rata s jedne strane a s druge sport i turističku ponudu grada Vukovara što je izuzetno dobro. Bilo je teško za povjerovati jedan takav događaj na vodotornju i iz našeg aspekta povratka u grad. Vjerujem da je većina vjerovala u to, ali sam vodotoranj onako ruševan da će biti u takvom stanju da nam je na ponos svima i da predstavlja takvo reprezentativno zdanje koje je na ponos svima a ne samo nama u Vukovaru to je doista jedna prekrasna priča. Samo iz pogleda ovih sudionika se vidi koliko su zapravo impresionirani i ponosni što stoje ovdje danas ispod Vukovarskog vodotornja – rekao je Penava. Jedan od organizatora tajnik Atletskog kluba Vukovar Daniel Lovrinović kaže da je glavni cilj utrke promocija grada Vukovara - Dan prije utrke sam se naježio kada je jedna obitelj došla i rekla da su došli u Vukovar radi ove utrke a nikada nisu bili u Vukovaru. To je nama cilj bio da privučemo ljude koji nikada nisu bili u Vukovaru da dođu i vide da je ovdje super zabavno i da vide naš vodotoranj. Mislim da nitko nije razmišljao da će se ovdje održati jedna takva utrka – rekao je Lovrinović

Prvi je u utrku krenuo zamjenika gradonačelnika Vukovara Filip Sušac.Vukovarkih 198 2

To je ujedno i prva utrka koju je organizirao Atletski klub Vukovar u suradnji s gradom i Sportskim objektima Vukovar. Zbog svog zanimljivog karaktera utrka već privlači velik broj zainteresiranih ne samo aktivnih trkača, već i građana grada Vukovara, Republike Hrvatske te inozemstva. Tako da su prijavljeni sudionici iz Hrvatske, Bosne i Hercegovine, Njemačke i Francuske. Utrka se organizira s ciljem poticanja što više osoba na bavljenje sportom, kao i promocije grada Vukovara kao sportskog središta, te kroz sport širenje pozitivne slike o gradu Vukovaru.

Rezultati:

Muškarci:

1. Antonio Tolić DVD Lužan Biškupečki 1:48:02

2. Kristijan Drenjančević DVD Satnica Đakovačka 1:51:50

3. Oliver Čule, Čula 1:52,13

Žene:

1. Ivana Zeljko, AK Međimurje Čakovec 2:08:82

2. Snježana Barukčić, Sportska udruga Nikolić 2:38:43

3. Mirela Szabo, Vukovarski triatlon klub 2:43:78

Pročitano 154 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija