NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Vukovarski plivači u Sisku osvojili 12 medalja i 3 pehara

Plivački klub Vukovar Plivački klub Vukovar Foto: PK Vukovar

Sjajan nastup Plivačkog kluba Vukovar na natjecanju "Sisak mali 2022" Na natjecanju je sudjelovalo preko 480 natjecatelja iz 18 klubova. PK Vukovar predstavljalo je 18 plivača i plivačica u kategorijama početnika i mlađih kadeta.

Ukupno su osvojili 12 individualnih medalja ( 6 zlatnih, 3 srebrne i 3 brončane), 3 pehara, nagradu ukupne pobjednice iz dva natjecanja, nagradu za najbolju plivačicu i plivača na natjecanju Sisak mali 2022. i nagradu za trenera.

Ivana Kosanović kući je ponijela 2 pehara, nagradu organizatora i nagradu za trenera. Ivana je imala najveći zbroj bodova u 4 discipline na natjecanju "Sisak mali 2022" te je jedan pehar zaslužila kao najuspješnija u ženskoj kategoriji. Drugi pehar, nagradu organizatora i nagradu za trenera, osvojila je kao najuspješnija plivačica po zbroju Fina bodova u dva natjecanja, a to su "Junior cup"-Sisak, koji je održan u svibnju 2022. i "Sisak mali". Osim navedenog, Ivana je plivala 100 m Delfin, 100 m Mješovito, 100 m Prsno, 100 m Slobodno i na svim disciplinama zauzela 1. mjesto.Plivački klub Vukovar3

Lovro Brođanac kući se vratio s peharom kojeg je zaslužio kao najuspješniji plivač u muškoj konkurenciji u zbroju 4 discipline na natjecanju "Sisak mali". Lovro je nastupio u disciplinama 100 m Delfin i zauzeo 3. mjesto, na 100 m Mješovito zauzeo je 2. mjesto, na 100 m Prsno 1. mjesto i na 100 m Slobodno 1. mjesto.Plivački klub Vukovar4

Stefan Tintor osvojio je 4 medalje i pratio Lovru u stopu pa su se u istim disciplinama često izmjenjivali na postolju. Stefan je u utrci 100 m Delfin zauzeo 2. mjesto, na 100 m Mješovito zauzeo je 3. mjesto, na 100 m Prsno zauzeo je 3. mjesto, dok je na 100 m Slobodno zauzeo sjajno 2. mjesto.

Osim na osvajače medalje, u klubu su posebno ponosni na najmlađe članove kojima je ovo jedno veliko iskustvo na samom početku natjecateljskog plivanja.

Na natjecanju su nastupili:

Ana Ivančević, Lena i Milica Rajak, Iva Popović, Anja Urisk, Sara Briševac, Mila Mamić, Ivana Kosanović, Jan Vidović, Jovan Knežević, Mihajlo Novković, Aleksej Hadžić, Sergej Skenderija, Ivan Pranjić, Leon Hudak, Roko Tišov, Lovro Brođanac i Stefan Tintor.

Na natjecanju ih je pratila trenerica Jelena Stojadinović.

Pročitano 253 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija