Ispiši ovu stranicu

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku Endurance izazov

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku Endurance izazov Foto: Klaudija Boras

U Sportskoj dvorani Borovo naselje u tijeku je Endurance izazov u organizaciji Vukovarskog triatlon kluba i  Hrvatskog Veslačkog kluba Vukovar te potporu Grada Vukovara.

Izazov se provodi u tri kategorije: biciklističkim smart i spinner trenažerima te veslačkim ergometrima, a cilj izazova je prikupiti što više metara u svakoj kategoriji u kojoj sudjeluje 34 sudionika. Svoju podršku došao je pružiti gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava koji je dao znak za početak natjecanja te im poželio sreću.
- Drago mi je što za okvire grada Vukovara imamo jaku sportsko-rekreativnu scenu, ovaj događaj to i potvrđuje. U gradu je veliki broj sportskih događanja i sadržaja, a upravo takvim pristupom i atmosferom, sve ono što kao Grad kroz suradnju sa sportskim udrugama te uz podršku Sportskih objekata Vukovar činimo, je promicanje zdravog načina življenja te podrška sportu– naglasio je gradonačelnik Penava.

Marko Kunac, predsjednik Vukovarskog triatlon kluba naglasio je kako je svrha ovog izazova potaknuti ljude na vježbu i aktivnost nakon situacije sa covidom koji je usporio sva događanja, a tako i sportska. Ističe kako se svaka bolest može pobijediti zdravim tijelom, a za to nam uvelike pomaže tjelesna aktivnost.
- Prvi je ovo takav događaj koji smo organizirali u Vukovaru, a i šire. Natjecanje je u tri kategorije u kojima se može birati jedan, dva ili tri sata sudjelovanja, a potrebno je u odabranom satu skupiti što više metara u određenoj kategoriji- kazao je.

 Grad Vukovar svojim financijskim izdvajanjima potvrđuje kako je sport od iznimne važnosti za društvo, pa će tako iz proračuna za 2023. godinu za Vukovarski triatlon klub izdvojiti 9.157, 60 eura te za Hrvatski veslački klub 22.120 eura.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI