Ispiši ovu stranicu

U dva vikenda u Vukovaru istrčana tri maratona

Maraton u Vukovaru Maraton u Vukovaru Foto: Klub 100 maratona

Protekla dva vikenda na Dunavskoj šetnici u Vukovaru, u organizaciji Stjepana Čošića vukovarskog maratonca i člana Kluba 100 maratona održana su čak tri maratona. 28. siječnja 23.Vukovarski "HAMBURG" maraton, a 4. i 5. veljače 5. Dupli Danube maraton. Navedeni maratoni okupili su maratonce iz raznih krajeva Hrvatske, Srbije i Poljske. Nastupili su maratonci iz Zadra, Zagreba, Đakova, Vukovara, Beograda, Novoga Sada, Bačke Palanke, Šapca i drugih mjesta.

Na HAMBURG maratonu nastupilo je čak 5 maratonaca s više od 100 istrčanih maratona, a među njima posebno vrijedi istaknuti dolazak i nastup dva maratonca s najviše istrčanih maratona u ovom dijelu Europe, to su Drago Boroja s prebivalištem u Tychyju u Poljskoj s 451 i Franjo Lončar iz Zagreba s 302 istrčana maratona. Najbrži na "HAMBURG" maratonu bio je Josip Matezović član UMK Mazator iz Slavonskog Broda, koji je postavio novi rekord staze s 3:11:44 h, 2. Dragan Mladenović iz ARK Duge Staze iz Svilajnca i 3. Vedran Jesenović iz AK Sljeme Zagreb. Vukovarska trkačica Lidija Piljaš na "Hamburg" maratonu istrčala je svoj prvi maraton.

Ovog vikenda, u subotu i nedjelju, po orkanskom vjetru koji je puhao uz Dunav trčao se 5. Dupli Danube maraton, na kojem je oba dana pobijedio Dragan Mladenović trkač iz Srbije.

Sva tri maratona istrčali su jedino Stjepan Čošić iz Vukovara te trkači iz Srbije Ljiljana Tasić, Dragica Mitić i Dragan Mladenović.

Pročitano 273 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI