NAJNOVIJE
Članovi podružnice HNS-a Vukovar u središtu grada dijelili maćuhice

Članice i članovi podružnice HNS-a Vukovar, dijeljenjem maćuhica u središtu grada, u subotu su čestitali svojim sugrađankama nadolazeći Dan žena, međunarodni praznik koji podsjeća na važnost i ulogu žene u društvu.

- Kao i svake godine, želimo reći da, ne samo pripadnice ljepšeg spola nego, i pripadnice jačeg spola, možda nisu dovoljno uključene u društvo, a daju mu veliki doprinos. Ove godine dijelimo maćuhice, 500 sadnica. Svake godine to radimo subotu uoči samoga praznika zbog veće količine ljudi koja se nalazi u središtu grada – pojasnio je predsjednik podružnice HNS-a Vukovar Nenad Bučko čestitajući svim Vukovarkama 8.ožujka - Međunarodni dan žena.

(Subota, 02 Ožujak 2024 11:00)
Centar za autizam Osijek obilježio petu godinu rada

Centar za autizam, čiji je osnivač Osječko-baranjska županija, obilježio je petu godinu rada. Tim povodom, a u suradnji s Gradom Osijekom, u petak prije podne je pred Kliničkim bolničkim centrom Osijek postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma - izvijestili su iz Osječko-baranjske županije. 

(Subota, 02 Ožujak 2024 10:46)
Kreće izgradnja Malog princa- prvog novog vrtića u Vinkovcima nakon 40 godina

Uskoro kreće gradnja prvog novog dječjeg vrtića u Vinkovcima  nakon više od 40 godina - Malog princa. Time će grad dobiti dodatnih 176 vrtićkih mjesta, istaknuo je  nakon potpisivanja ugovora s izvođačima radova, vinkovački gradonačelnik Ivan Bosančić.

(Petak, 01 Ožujak 2024 18:47)
U Osijeku postavljena prva komunikacijska ploča za djecu i odrasle s poremećajem iz spektra autizma

Na pet lokacija u Osijeku bit će postavljene komunikacijske ploče, namijenjene potpomognutoj komunikaciji osoba s govorno-jezičnim poteškoćama, a prva ploča je petak je postavljena na istočnom ulazu u osječki Klinički bolnički centar - izvijestili su iz Grada Osijeka.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:47)
Inflacija na godišnjoj razini, u veljači, viša za 4,1 posto

 Državni zavod za statistiku objavio je najnovije podatke o inflaciji u priopćenju koje prenosimo u nastavku.

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:39)
U Vukovaru posađeni novi drvoredi

S ciljem ozelenjivanja Vukovara, nakon provedenog projekta pošumljavanja zelenih površina dronom i sadnje mladica hrasta u Adici, u prosincu je započela sadnja 2800 sadnica drveća na području cijeloga grada - izvijestili su iz Grada Vukovara. 

(Petak, 01 Ožujak 2024 13:01)
U Vukovaru se odvija međužupanijsko natjecanje u frizerstvu za srednje škole

Međužupanijsko natjecanje WorldsSkills 2024. u disciplini Frizerstvo za regiju 2 – Slavonija održava se danas Srednjoj strukovnoj školi „Marko Babić” u Vukovaru.

(Petak, 01 Ožujak 2024 11:48)

Plivački klub Vukovar proveo je Kamp #plivajsnama

Plivački klub Vukovar proveo je Kamp #plivajsnama za četrdesetero djece osnovnoškolskog uzrasta od 6.- 11. rujna 2023. godine u Pine Beach Resortu, Pakoštane.

Kamp je dio Projekta #plivajsnama sufinanciranog od strane Ministarstva turizma i sporta, a obuhvatio je čitav niz aktivnosti:

  1. usavršavanje plivanja i plivačkih tehnika

  2. pravila plivanja na moru i „otvorenom“ prostoru

  3. simulaciju urgentnih situacija u vodi -snalaženje u urgentnim situacijama u vodi

  4. upoznavanje s ostalim vodenim sportovima (sup, veslanje u kajaku, igre s loptom u vodi - picigin)

  5. ostale sportske aktivnosti: ples, nogomet, streličarstvo, stolni tenis, adrenalinski park, stolni nogomet, mini golf…

Uz „tjelesni“ dio projekta, polaznici su sudjelovali u edukativnim radionicama:

  1. Fair play u sportu – edukacija odobrena od strane Hrvatskog olimpijskog odbora koja se provela u suradnji s Hrvatskim fair play odborom, a obuhvatila je prezentaciju pozitivnih primjera korektnog ponašanja u sportu, sportskog ponašanja i sportskog bon-tona. Prezentirani su primjeri pozitivne prakse. Projekt je obuhvatio i slanje razglednica iz Kampa s Fair play porukama (roditeljima, rodbini, prijateljima, školama i institucijama)

  2. Prevencija nasilja sportom – „Uđi u igru“ – provedba edukacije o prevenciji svih neprihvatljivih oblika ponašanja u sportu. Podjela brošura BONTON PONAŠANJA U ŠPORTU za djecu školskog uzrasta i za trenere.

Uz obilje korisnih tjelesnih i edukativnih aktivnosti, sudionici su imali priliku uživati u morskim radostima, suncu, druženju, igri i razvijanju sportskog timskog duha uz punu pažnju 3 voditelja i 4 volontera.

Kamp #plivajsnama uvertira je u novu plivačku sezonu, a naše RIBICE i PAČIĆI svoj prvi službeni nastup očekuju na Dunav kupu početkom studenog.

Pročitano 294 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija