NAJNOVIJE
U petak i subotu tretiranje komaraca u Vukovaru

Veterinarska stanica Vukovar 14.  i 15. lipnja u vremenu od 19:30 do 23:00 h suzbijat će komarce sa zemlje na području Vukovara prema sljedećem rasporedu: 

  • 14. 6. 2024. – tretman sa zemlje – Borovo naselje, Lipovača, Lužac, Adica, Priljevo
  • 15. 6. 2024. - tretman sa zemlje - središte grada, Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište, Vučedol

Koristit će se insekticidi odobreni od Ministarstva zdravstva RH i preporuke Svjetske zdravstvene organizacije za primjenu u naseljenim mjestima koji su bez štetnih učinaka na zdravlje ljudi i toplokrvnih životinja.

Ipak, mole se građani koji imaju problema sa zdravljem da u vrijeme akcije ne izlaze iz kuća i da zatvore prozore.

Ukoliko vremenske prilike ne dopuste tretiranje, akcija će se obaviti sljedećeg dana, odnosno kada to bude moguće.

Za vrijeme tretiranja komaraca pčelari trebaju skloniti košnice.

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 14:37)
MORH raspisao natječaj za prijam vojnika/mornara i dočasnika u djelatnu vojnu službu

Ministarstvo obrane (MORH) raspisalo je javni natječaj za ugovorni prijam 200 vojnika/mornara i do 20 dočasnika u djelatnu vojnu službu, s početkom službe 1. srpnja 2024. godine koja bi trajala dvije godine. 

Kandidati trebaju imati najmanje završeno srednjoškolsko obrazovanje, najviše navršenih 30 godina života do kraja 2024. i uspješno završen program dragovoljnog vojnog osposobljavanja - priopćio je MORH.

Prijem kandidata bit će proveden prema iskazanim potrebama po mjestu službe: Benkovac, Bjelovar, Đakovo, Karlovac, Knin, Lučko, Petrinja, Pula, Orebić (Pelješac), Rijeka (Učka), Split, Varaždin, Velika Gorica, Zemunik Donji i Zagreb.

Probni rad ugovornih vojnika/mornara traje šest mjeseci, a na natječaj se mogu javiti osobe oba spola.

Informacije u vezi s natječajem mogu se dobiti na internetskoj stranici Ministarstva obrane, telefon 01/3784-812 i 01/3784-813 te u Područnim odjelima za poslove obrane i Područnim odsjecima za poslove obrane.

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 11:26)
Kazneno prijavljen za davanje netočnih podatka o trgovačkom društvu

Iz PU vukovarsko-srijemske  izvijestili su kako su policijski službenici Postaje granične policije Ilok, u suradnji sa službenicima Postaje granične policije Slavonski Brod, dovršili kriminalističko istraživanje nad 35-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine radi sumnje u počinjenje kaznenog djela „Davanje netočnih podataka“ iz Zakona o trgovačkim društvima.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je kako je osumnjičeni, kao osnivač trgovačkog društva, 2021. godine u javnobilježničkom uredu neistinito naveo kako je sjedište trgovačkog društva u Iloku, iako svjestan kako uprava poslovnog subjekta neće upravljati poslovima društva s navedene adrese niti će društvo obavljati bilo kakvu poslovnu aktivnost, a temeljem čega je trgovački sud donio rješenje o upisu društva u sudski registar.

Protiv 35-godišnjaka je nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava.

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 11:23)
U Vukovaru održano predavanje za branitelje o prevenciji i zdravlju

U organizaciji Udruge dragovoljaca i veterana Domovinskog rata Republike Hrvatske jučer je u Vukovaru održano predavanje „Edukacijom i prevencijom do zdravlja“ na temu „Posttraumatski rast nakon krize“. Glavni cilj projekta je edukacija branitelja u svim segmentima prevencije, ranog otkrivanja i liječenja bolesti.

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 11:13)
Obavijest Hrvatskih voda o zatvaranju "Otoka športova" u Vukovaru

Hrvatske vode Osijek obavještavaju građane da se od 12 sati “Otok športova” u Vukovaru zatvara za prometovanje zbog porasta vodostaja.

- Djelatnici Hidrogradnje će postavljati vrata-barijere kako bi se na siguran način zatvorila mjesta gdje voda stvara poteškoće - poručili su iz Hrvatskih voda. 

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 10:33)
Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita

U svrhu sufinanciranja troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2024./2025., Ministarstvo hrvatskih branitelja objavilo je Javni poziv za sufinanciranje troškova jednog pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili jednog pripremnog tečaja za polaganje razredbenog ispita za upis na studijske programe u akademskoj godini 2023./2024. za djecu smrtno stradalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu nestalih hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata, djecu HRVI iz Domovinskog rata, djecu dragovoljaca iz Domovinskog rata, djecu hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata koji su u obrani suvereniteta Republike Hrvatske sudjelovali najmanje 100 dana u borbenom sektoru, HRVI iz Domovinskog rata i hrvatske branitelje iz Domovinskog rata.

Navedeni Javni poziv otvoren je u razdoblju od 10. lipnja do 8. kolovoza 2024. godine.

Ovim Javnim pozivom ne sufinanciraju se troškovi pristupnih (prijamnih) ispita za studije, troškovi provjere znanja za državnu maturu (ispit državne mature) kao ni troškovi polaganja razlike predmeta, odnosno prekvalifikacije.

Sve dodatne informacije, kao i obrazac zahtjeva za sufinanciranje troškova pripremnog tečaja za polaganje ispita državne mature ili razredbenog ispita za upis na studijske programe mogu se dobiti u Ministarstvu hrvatskih branitelja, na mrežnoj stranici ministarstva https://branitelji.gov.hr/, u Područnim odjelima Ministarstva hrvatskih branitelja u županijama te nadležnim upravnim tijelima u jedinicama područne (regionalne) samouprave.

(Četvrtak, 13 Lipanj 2024 08:52)
Kroz projekt “Zaželi IV u Općini Nuštar pomoć će dobiti najmanje 120 korisnika

U prostorijama Općine Nuštar održana je početna konferencija projekta „Zaželi IV – Općina Nuštar” koji se provodi kroz program „Učinkoviti ljudski potencijali 2021.-2027.”. Glavni je cilj projekta povećati socijalnu uključenost i prevenciju institucionalizacije ranjivih skupina osiguravanjem dugotrajne skrbi, pružanjem usluge potpore i podrške u svakodnevnom životu za najmanje 120 korisnika.

(Srijeda, 12 Lipanj 2024 14:42)

Sloga iz Borova pobjednik je Kupa Nogometnog središta Vukovar

Zlatko Vrančić i Đorđe Savatić Zlatko Vrančić i Đorđe Savatić Foto: Janoš Kery

Stadion u Iloku. Suci: Bruno Luketić, Venio Fehir, Andrej Šormaz, Antonio Ripić. Delegat: Oto Saračević.

Fruškogorac: Vladimir Vujasinović, Goran Vignjević ( od 46' David Šimić), Marko Tadić, Marko Karamatić (od 35' Domagoj Pole), Petar Krešimir Karamatić, Ivan Andrić, Josip Pole (od 72' Domagoj Kraljević), Stjepan Klepica, Valentin Češko ( od 67' Danylo Hai), Drago Ćorić, Stjepan Boban.

Sloga: Srđan Đukić, Aleksandar Glamočak, Dušan Bokan, Mihajlo Ajduković ( od 77' David Bodza), Saša Jović, Đorđe Savatić, David Simić ( od 65' Danijel Spasić), Milan Rakić, Davor Bratić ( od 83' Duško Milošević, Gaviria Heredia Sergio Andres, Njegoš Božović ( od 90'+6' Slobodan Lukić)

U Iloku je odigrano finale Kupa Nogometnog središta Vukovar. Pomalo neočekivano u finalu su se našli Fruškogorac i Sloga iz Borova. To je prvi puta da u finalu nije bila jedna od najboljih ekipa Nogometnog središta Vukovar HNK Vukovar 1991 ili NK Vuteks Sloga. Povelo je Borovo pogotkom Davora Bratića s 25 metara u 35', Fruškogorac je izjednačio pogotkom Valentina Češka u 38', pobjedu gostima donosi Njegoš Božović u 41' iz kaznenog udarca koji je dosuđen na intervenciju pomoćnog suca. U drugom poluvremenu Fruškogorac je imao inicijativu i posjed lopte ali nije bilo čistih prigoda. Evo što je nakon utakmice rekao trener i igrač Sloge Saša Berarević – Prije svega hvala i čestitke domaćinu koji je ovdje došao jednako nenadano kao i mi. Nama je ovaj kup poslužio da igramo jače utakmice kroz sezonu jer smo već daleko unaprijed završili u 2. ŽNL pitanje prvaka i titulu. Pokušali smo oformiti neku ekipu za 1. ŽNL no stjecajem okolnosti nismo se pojačali kako smo željeli još su nam neki igrači otišli, naših par mlađih. Krenuo je onaj peh s ozljedama, zdravstvenim problemima, dva dečka odselila, na takve stvari ne možeš utjecati. Opet, što zahvaljujući kosturu ekipe, našoj dobroj igri, što su se na nekakav način svi između sebe pomlatili mi nismo kiksali. Došli smo do finala, došli smo tu da pobijedimo što smo pokazali prvo poluvrijeme. Mislim da smo bili izvanredni s obzirom da smo mi amateri, da je to šesta liga, da ti dva igrača ne dođu, da ti se prvi strijelac razboli bukvalno noć prije možda i najbitnije utakmice za njega jer ovaj trofej nažalost nema. Poklonit ćemo mu ga, u pitanju je naš igrač Siniša Sušić. Prvo poluvrijeme izvanredno, drugo poluvrijeme morali smo se braniti, ostali smo bez dva zadnja vezna, obojica su zbog povrede napustili igralište. Ostali smo i bez trećeg igrača koji je tražio zamjenu zbog ozljede i našli smo načina da se obranimo. Ilok je imao 80 posto loptu u svojim nogama i samo jednu stopostotnu šansu što govori koliko smo bili dobri i požrtvovni, bacali smo se na glavu do zadnje minute i ovoj je jadan veliki uspjeh za naš klub – rekao je Berarević.Fruškogorac Borovo5 objavljeno

Domaćini, igrači Fruškogorca na kraju nisu uspjeli izjednačiti i prolongirati pitanje pobjednika -

Rekao bih zaslužena pobjeda gostiju. Ušli smo dosta dobro u utakmicu prvih 15 minuta, onda smo neshvatljivo stali, srljali iz greške u grešku, nismo poštivali ništa od onoga što smo se dogovorili. Nakon toga i eurogol Bratića s 25 metara. Mi smo valjda predodređeni da dobivamo takve golove i odmah nakon toga izjednačimo i dignemo se, počnemo igrati i onda nespretna reakcija jedna i rekao bih ipak sporan penal gdje je bilo obostranog povlačenja. Glavni sudac nije ni vidio penal ali pomoćni ulazi u teren koji je inače bio 10 metara dalje od glavnog suca. Nećemo se vaditi na to. Drugo poluvrijeme smo probali nešto i imali smo nekoliko izglednih situacija ali kad tako uđeš u utakmicu onda te lopta neće nagraditi. Čestitke Slogi i sretno dalje – rekao je trener i igrač Fruškogorca Petar Krešimir Karamatić.Kup NS Vukovar 2023 3

Pobjedničkoj ekipi je pehar u trajno vlasništvo ispred Nogometnog središta Vukovar uručio Branko Pranjić dok je prijelazni pehar uručio predsjednik središta Zlatko Vrančić – Prvo bih čestitao i jednom i drugom klubu na ulasku u finale jer sigurno na početku ciklusa za kup ove godine nitko nije očekivao da će Fruškogorac i Sloga biti finalisti ali rezultati su bili takvi. Iznenađenja su uvijek moguća i to se sada najbolje pokazalo. Ono s čime sam ja posebno zadovoljan je fer i korektna igra, jedno izuzetno ponašanje, korektno i od vodstva i jedne i druge ekipe kao i od igrača obje momčadi. Tako da i jednima i drugi čestitam na tome. Čestitam i Slogi na osvojenom kupu i želim im da u nastavku natjecanja za kup Vukovarsko-srijemske županije nastave s uspjesima i nadam se da će dostojno braniti boje i svog kluba i Nogometnog središta Vukovar – rekao je Vrančić.Kup NS Vukovar 2023 4

Pročitano 423 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija