Ispiši ovu stranicu

Na šahovskom prvenstvu u Našicama više od stotinu natjecatelja iz 20 klubova

Na šahovskom prvenstvu u Našicama više od stotinu natjecatelja iz 20 klubova Foto: Osječko-baranjska županija

U hotelu Park u Našicama odvija se Prvenstvo Osječko-baranjske županije u šahu za kadete i juniore i to 25. kadetsko i 15.juniorsko. Sudjeluje više od stotinu natjecatelja - djevojčica i dječaka rođenih 2009. godine i mlađih na kadetskom natjecanju te na juniorskom rođenih 2005. godine i mlađe dobi. U organizaciji je, uz Šahovski savez Osječko-baranjske županije, sudjelovao i šahovski klub Slavonac iz Našica.

- Zadovoljan sam odazivom sudionika na ovaj turnir koji se odvija po Švicarskom sustavu kroz devet kola i tri turnira - turnir kadeta i kadetkinja do 11 godina, turnir kadeta i kadetkinja do 15 godina te turnir juniorki i juniora do 19 godina. Turnir je otvorenog karaktera i na njemu, uz članove 20 klubova s područja Osječko-baranjske županije, sudjeluju i registrirani igrači iz klubova iz drugih područja Hrvatske - pojasnio je Renato Vince, predsjednik Šahovskog saveza Osječko-baranjske županije.

Otvorenju prvenstva nazočio je i zamjenik osječko-baranjskog župana Josip Miletić

- Osječko-baranjska županija je 2024. godine Europska regija sporta te i na ovaj način promoviramo prije svega rad s mladima i posebnim skupinama, koje šah također uključuje. Županija je dala i financijsku potporu ovom natjecanju, a to činimo i činit ćemo i ubuduće prema svim sportovima i aktivnostima koje iskazuju rad s mladima kao prvu i najvažniju točku - istaknuo je Miletić

Natjecanje završava u nedjelju, 7. siječnja kada će na završnoj svečanosti biti uručeni pehari, medalje i nagrade.


 

 

Pročitano 420 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar