NAJNOVIJE
Sutra besplatno predavanje za roditelje u Vukovaru

Dr.sc.Damir Marinić s Odsjeka za psihologiju na Filozofskom fakultetu u Osijeku održat će za roditelje u Vukovaru besplatno predavanje na temu Koje su „posebne potrebe” današnje djece? i to u OŠ Blage Zadre, u utorak 27.veljače s početkom u 17 sati.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:52)
Od 11.ožujka kreće isplata usksnica vinkovačkim umirovljenicima

Održana je sjednica Odbora za poboljšanje uvjeta života osoba treće životne dobi Grada Vinkovaca, a bilo je riječi o podizanju cenzusa ili iznosa uskrsnica i božićnica za umirovljenike u odnosu na prošlu godinu. Naime,već je objavljeno iz vinkovačke gradske uprave o povećanju toga cenzusa koje su sada prihvatili i članovi Odbora pa će tako umirovljenici s mirovinama do 340 eura dobit 60 eura uskrsnice, a oni s mirovinama od 340 do 450 eura dobit će 40 eura. Ukupno, preko 3800 vinkovačkih umirovljenika i korisnika osobne invalidnine dobit će uskrsnice za što je osigurano 190 tisuća eura u gradskome proračunu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 14:37)
Predstavljeni projekti uređenja Dunava u Vukovaru i Opatovcu

U prostorijama Agencije za vodne putove Vukovar predstavljeni su projekti Lučke uprave Vukovar i agencije, kako završeni tako i oni koji su u tijeku, a najavljeni su i novi.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:52)
Za kulturu u našoj županiji izdvojeno 131 tisuću eura

U velikoj županijskoj vijećnici u Vinkovcima potpisani su i podijeljeni ugovori korisnicima financijskih sredstava koji su svoje programe, odnosno projekte prijavili na Poziv za predlaganje programa javnih potreba u kulturi i tehničkoj kulturi Vukovarsko – srijemske županije za 2024. godinu. Ugovore su korisnicima uručili vukovarsko-srijemski župan Damir Dekanić i pročelnica Upravnog odjela za turizam i kulturu Vukovarsko-srijemske županije Tamara Kalistović.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 13:49)
Državni tajnik Bilaver tijekom radnog posjeta našoj županiji najavio daljnje potpore za izgradnju infrastrukture

U okviru projekta Vlade RH Slavonija, nedavno je u promet pušten nadvožnjak na Borincima, naselju koje je na taj način konačno postalo povezano sa središtem Vinkovaca. Riječ je nadvožnjaku vrijednom 10,6 milijuna eura koji je u ponedjeljak u okviru radnoga posjeta Vukovarsko-srijemskoj županiji obišao državni tajnik u Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture Josip Bilaver.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:58)
Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije

Na Prehrambeno-tehnološkom fakultetu u Osijeku održava se 7. Škola kemije.

U periodu od 26. veljače do 1. ožujka u laboratorijima Zavoda za primijenjenu kemiju i ekologiju Prehrambeno-tehnološkog fakulteta Osijek od 9 do 12 sati za učenike trećih razreda osječkih gimnazija organizirane su brojne radionice, pojasnila je Dajana Gašo-Sokač, redovita profesorica iz organske kemije na Prehrambeno-tehnološki fakultet Osijek
-Pokusi se rade u laboratoriju iz organske kemije i opće i analitičke kemije. Zanimljive pokuse učenici izvode zajedno s asistentima i nastavnicima s fakulteta. Ove godine sintetizirat će organske boje, acetilsalicilnu kiselinu, dokazivat će reducirajuće šećere, gledat će promjene boja, otopina i imat će priliku osjetiti dašak kemije i kako je to na fakultetu i što radimo. Pokušat ćemo im približiti rad u laboratorijima i sve ono što naš fakultet nudi budućim studentima -

pojasnila je Gašo Sokač dodavši kako ove godine sudjeluju i učenici iz Vukovara.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 12:53)
Održana redovna skupština Pčelarske udruge „Cornacum” Vukovar

Pčelarska udruga „Cornacum“ Vukovar održala je u Vukovaru redovnu skupštinu na kojoj je predsjednik udruge Borislav Grbić podnio izvješće o radu.

(Ponedjeljak, 26 Veljača 2024 11:46)

KK Borovo igra kvalifikacije za popunu prve A košarkaške lige

Ostvarili najbolji košarkaški uspjeh u zadnjih 15 godina na našem području Ostvarili najbolji košarkaški uspjeh u zadnjih 15 godina na našem području Snimak: Marija Molnar

Košarkaški klub Borovo prvak je A-2 košarkaške lige Istok nakon samo jedne sezone igranja u ovom rangu natjecanja. Kao prvaci stječu pravo na igranje kvalifikacija za popunu prve A košarkaške lige, pa je tim povodom čelništvo kluba održalo konferenciju za novinare u Vukovaru.

Predsjednik kluba Đorđe Čurčić ističe da je ovo najveći košarkaški uspjeh u našoj županiji posljednjih 15-tak godina te izvijestio da će  KK Borovo u ovim kvalifikacijama igrati prvu utakmicu u Kaštelima s Kaštel Ribolom, potom  sa Škrljevom iz Rijeke, Goricom iz Velike Gorice te Grafičarom iz Ludbrega.

 

Prvi trener kluba Damir Voloder navodi da iako su debitanti u ovom krugu kvalifikacija, imaju dobar motiv za pobjedu i želju za dokazivanjem te da će cijela ekipa dati sve od sebe i svakako neće biti lagan protivnik. S obzirom na žestok ritam igranja u kvalifikacijama, Voloder se nada da će igrače poslužiti dobro zdravlje.

Ova je konferencija ujedno bila i prigoda čelnicima kluba da istaknu i probleme s financiranjem djelovanja. Predsjednik Čurčić pozvao je sve zainteresirane da se uključe sukladno svojim mogućnostima u  financiranje KK Borovo koji je postigao vrhunski rezultat, a posebnu poruku uputio je i vukovarskim gradskim vijećnicima koji sutra raspravljaju o usvajanju gradskoga proračuna za 2014. godinu. Naglašava da ovaj klub ima tradiciju dugu 40 godina i da svojim sjajnim rezultatima značajno doprinosi promociji Vukovara. 

Pročitano 3567 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija