Ispiši ovu stranicu

KK Borovo igra kvalifikacije za popunu prve A košarkaške lige

Ostvarili najbolji košarkaški uspjeh u zadnjih 15 godina na našem području Ostvarili najbolji košarkaški uspjeh u zadnjih 15 godina na našem području Snimak: Marija Molnar

Košarkaški klub Borovo prvak je A-2 košarkaške lige Istok nakon samo jedne sezone igranja u ovom rangu natjecanja. Kao prvaci stječu pravo na igranje kvalifikacija za popunu prve A košarkaške lige, pa je tim povodom čelništvo kluba održalo konferenciju za novinare u Vukovaru.

Predsjednik kluba Đorđe Čurčić ističe da je ovo najveći košarkaški uspjeh u našoj županiji posljednjih 15-tak godina te izvijestio da će  KK Borovo u ovim kvalifikacijama igrati prvu utakmicu u Kaštelima s Kaštel Ribolom, potom  sa Škrljevom iz Rijeke, Goricom iz Velike Gorice te Grafičarom iz Ludbrega.

 

Prvi trener kluba Damir Voloder navodi da iako su debitanti u ovom krugu kvalifikacija, imaju dobar motiv za pobjedu i želju za dokazivanjem te da će cijela ekipa dati sve od sebe i svakako neće biti lagan protivnik. S obzirom na žestok ritam igranja u kvalifikacijama, Voloder se nada da će igrače poslužiti dobro zdravlje.

Ova je konferencija ujedno bila i prigoda čelnicima kluba da istaknu i probleme s financiranjem djelovanja. Predsjednik Čurčić pozvao je sve zainteresirane da se uključe sukladno svojim mogućnostima u  financiranje KK Borovo koji je postigao vrhunski rezultat, a posebnu poruku uputio je i vukovarskim gradskim vijećnicima koji sutra raspravljaju o usvajanju gradskoga proračuna za 2014. godinu. Naglašava da ovaj klub ima tradiciju dugu 40 godina i da svojim sjajnim rezultatima značajno doprinosi promociji Vukovara. 

Pročitano 3597 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Sport

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar