NAJNOVIJE
Startao šesti po redu Memorijalni ultramaraton „Od velikog do malog Vukovara“

Pedesetak ultramaratonaca krenulo je večeras u organizaciji URT „Nexe Team“ iz Našica u 21 sat na put dug 305 km od Vukovara do Sunje, a prije starta kod Križa svim žrtvama za slobodnu Hrvatsku na ušću Vuke u Dunav položili su vijenac i upalili svijeću u čast poginulih i nestalih hrvatskih branitelja.

(Petak, 09 Lipanj 2023 22:38)
Aviotretmani komaraca najavljeni za 12. i 13. lipnja

Iz Veterinarske stanice Vukovar i Grada Vukovara obavještavaju javnost o aviotretiranju komaraca. U priopćenju stoji:

(Petak, 09 Lipanj 2023 17:26)
Otkrivena bista heroju Domovinskoga rata, vukovarskom branitelju Danijelu Rehaku

Ispred upravne zgrade HNK Radnički u Borovu naselju otkrivena je bista prošle godine preminulom vukovarskom branitelju, predsjedniku Hrvatskog društva logoraša srpskih koncentracijskih logora (HDLSKL) i Centra za istzraživanje ratnih zločina te dugogodišnjem predsjedniku HNK Radnički Danijelu Rehaku.

(Petak, 09 Lipanj 2023 17:23)
Oduzeto 566 grama marihuane

Policijski službenici Policijske uprave vukovarsko-srijemske dovršili su kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela Neovlaštena proizvodnja i promet drogama.

(Petak, 09 Lipanj 2023 15:10)
U Petrovcima se večeras otvara dvodnevna, 50. po redu, manifestacija kulture Rusina Republike Hrvatske „Petrovačko zvono 2023“.

U Petrovcima se večeras otvara dvodnevna, 50. po redu, manifestacija kulture Rusina Republike Hrvatske „Petrovačko zvono 2023“.

(Petak, 09 Lipanj 2023 14:14)
Grad Vukovar ustrajan u borbi protiv komaraca, najavili aviotretiranje

Grad Vukovar je u ovoj godini početkom travnja počeo s tretmanima suzbijanja komaraca na području Vukovara. A prema podacima Vukovarsko-srijemske županije od 1. svibnja ove godine, od svih jedinica lokalne samouprave uložio je najviše sredstava i proveo najviše tretmana suzbijanja komaraca, istaknuto je na održanoj konferenciji za novinare, koju su u Gradskoj vijećnici grada Vukovara održali gradonačelnik Ivan Penava i direktor Veterinarske stanice Tomislav Šota, osvrćući se na trenutno stanje. Za spomenutu namjenu Grad Vukovar je u svom proračunu osigurao gotovo 164 tisuće eura i proveo 6 od ukupno planiranih 13 larvicidnih tretmana. Zbog loših vremenskih uvjeta, kasnije se pristupilo adulticidnim tretmanima sa zemlje, koji nažalost, ne daju značajnije rezultate, naglasio je Šota dodajući da čak ni struka ne može dati jasne odgovore nego to objašnjava biološkim procesima. Detaljno je pojasnio situaciju od početka larvicidnih tretmana do danas, naglasivši da su predviđena i dva aviotretiranja, ali da se i u ovoj situaciji pojavljuje problem. Naime, u Hrvatskoj je registrirana samo jedna avio tvrtka koja ima na raspolaganju dva aviona. Aviotretiranje je potrebno najaviti deset dana ranije i termin tretiranja se mora podudarati s povoljnim vremenskim uvjetima, što može prolongirati zaprašivanje, rekao je direktor Veterinarske stanice Vukovar. Naglasio je kako je dogovoreno sa načelnicima gotovo svih općina u okruženju da se kontinuirano provede aviotretiranje kojim bi trebalo biti pokriveno 2000 hektara.
- Grad Vukovar je čak i prošle godine u rujnu, uvažavajući savjet struke, jedini u Slavoniji proveo dodatna dva larvicidna tretmana koja su bila preventivne prirode, baš kako bismo izbjegli ovakvu situaciju. U prevenciji i suzbijanju maksimalno slušamo struku i znanost, koristimo maksimalne doze no vrijeme nam ne ide na ruku. Kako bi došli do aviotretiranja, potrebno se naručiti dva tjedna prije, a nužan preduvjet su povoljne vremenske prilike. Za Vukovar smo naručili avione te se nadamo kako će nam vrijeme dopustiti da aviotretmane provedemo idući tjedan. Ne očekujemo idealne rezultate, no ulažemo sve moguće naporerekao je Šota te naglasio kako treba proglasiti elementarnu nepogodu na području naše županije.

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava složio se da je ova godina katastrofalna i pogoduje najezdi komaraca, istaknuvši da je zbog negodovanja građana značajno spomenuti kako je Grad Vukovar povećao sredstva u svom proračunu za tretiranje. Penava je mišljenja kako ovoj problematici treba pristupiti s višeg nivoa.
- Nevjerojatno mi je da živimo u društvu gdje iz godine pričamo o ovoj temi, potrebi proglašavanja elementarne nepogode sa županijske razine, jer kako drugačije nazvati situaciju gdje se ljudi ne mogu normalno kretati, gdje je ugroženo zdravlje, gospodarska djelatnost i svi drugi elementi normalnog života te da to nema nikakvog učinka. Predlagali smo Vladi RH kao i županijama da se oforme službe koje će se baviti ovom problematikom, službe s avijacijom te smo ukazivali na potrebu da se ovom problemu prilazi sa znanstvene razine - rekao gradonačelnik Penava dajući obećanje građanima da će Grad Vukovar kao i do sada činiti sve što može, pa i dodatno povećati sredstva za ovu namjenu, a što zakonski, iz aspekta javne nabave nije jednostavno provesti u jedinici lokalne samouprave. Istaknimo i da će na području grada Vukovara Veterinarska stanica Vukovar provoditi tretiranje u petak u vremenu od 20:00 do 23:30h i to središte grada, Adica, Sotin, Mitnica, Sajmište i Vučedol.

(Petak, 09 Lipanj 2023 13:29)
Budi majstor u Vodovodu: Primaju na praksu i stipendiraju vodoinstalatere

Vodoinstalater je deficitarno zanimanje, svake godine u srednje škole upisuje ih se sve manje. Preporukama za 2023. godinu, prema podatcima Hrvatskoga zavoda za zapošljavanje, potrebno je povećati broj vodoinstalatera, ali i zidara, tesara, keramičara, fasadera i drugih sličnih zanimanja. Kako bi potaknuo mlade da upišu obrazovanje za ovo zanimanje, Vodovod grada Vukovara provodi projekt "Budi majstor u Vodovodu" putem koga će od iduće školske godine primati na praksu učenike koji se obrazuju za vodoinstalatera.

(Petak, 09 Lipanj 2023 10:00)

Janoš Kery

Petak, 09 Lipanj 2023 17:40

Sportski dnevnik uređuje i vodi Janoš Kery

U Međužupanijskoj nogometnoj ligi Osijek-Vinkovci i Prvoj županijskoj nogometnoj ligi Vukovarsko-srijemskoj igraju se utakmice posljednjeg kola. Nosteria, Mladost Vođinci i Sloga iz Štitara u borbi za prvo mjesto. U Osijeku traju kvalifikacije za 14. Svjetski kup u gimnastici, Velimir Zajec u Vukovaru je predstavio svoju knjigu Zeko. Više poslušajte u Sportskom dnevniku.

Srijeda, 07 Lipanj 2023 10:28

Jučer, 6. lipnja, 64-godišnjakinja je u Policijskoj postaji Vukovar prijavila kako je prevarena putem društvene mreže.

Naime, u razdoblju od prosinca 2022. godine do travnja 2023. godine, 64-godišnjakinja je putem društvene mreže stupila u ljubavnu vezu s osobom koja se predstavila kao liječnik u vojnoj misiji u Siriji, a potom i u kontakt s osobom koja se predstavila kao zaposlenik kreditne institucije, a koji su je doveli u zabludu lažnim prikazivanjem činjenica o preuzimanju paketa iz Sirije s novcem u svrhu realizacije kredita te im je uplatila više desetaka tisuća eura, a paket nikad nije primila.

Policijski službenici nastavljaju s kriminalističkim istraživanjem u cilju pronalaska počinitelja, a nadležnom državnom odvjetništvu dostavljena je kaznena prijava za kazneno djelo Prijevara. - izvijestili su iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske.

Romantična prijevara jedna je od najčešćih financijskih online prijevara u kojoj se prevarant pretvara da želi romantičnu vezu, a cilja žrtve na stranicama za upoznavanje, društvenim mrežama ili putem e-pošte kako bi ostvario protupravnu imovinsku korist.

Upozoravamo građane da budu oprezni pri komunikaciji na društvenim mrežama i stranicama za upoznavanje.

Počinitelji tzv. romantičnih prijevara kroz komunikaciju iskazuju snažne osjećaje prema žrtvi, a nakon što zadobiju njezino povjerenje traže novac, darove ili podatke o bankovnim karticama. Također mogu tražiti i da im žrtva pošalje osobne fotografije ili videozapise.

Podsjećamo građane da ne prihvaćaju komunikaciju s osobama na društvenim mrežama za koje nisu u mogućnosti provjeriti njihov identitet i postojanje, a posebno da ne vjeruju ovakvim ili sličnim ponudama putem društvenih mreža.

Ukoliko vas nepoznata osoba traži da joj uplatite novac iz bilo kojeg razloga, odustanite od takve komunikacije i ne uplaćujte novac.

Ako posumnjate da se radi o prijevari ili nekom drugom protupravnom ponašanju, događaj odmah prijavite policiji na broj 192.- savjet je PU Vukovarsko-srijemske.

Srijeda, 07 Lipanj 2023 10:22

Iz Policijske uprave Vukovarsko-srijemske izvijestili su kako su temeljem bolničke prijave OŽB Vinkovci o teškim tjelesnim ozljedama 48-godišnjaka, policijski službenici PU vukovarsko-srijemske proveli kriminalističko istraživanje nad 43-godišnjakom.

Kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je oko 1.40 sati 4. lipnja u ugostiteljskom objektu u Vođincima počinio kaznena djela Teška tjelesna ozljeda i Prijetnja na štetu 48-godišnjaka, radi čega je protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava te je jučer, 6. lipnja, predan pritvorskom nadzorniku ove policijske uprave.

Daljnjim kriminalističkim istraživanjem utvrđena je sumnja kako je, u naznačenom vremenu i mjestu, 48-godišnjaku prijetio i maloljetnik, te je i protiv njega nadležnom državnom odvjetništvu podnesena kaznena prijava za kazneno djelo Prijetnja.

Srijeda, 07 Lipanj 2023 08:57

U okviru projekta pod nazivom „Razvoj usluge savjetovanja turističkom sektoru za pristup turistima s invaliditetom” kojega provodi UZOSIO Golubica Vukovar u partnerstvu sa Konjičkim klubom Dunavski raj i Turističkom zajednicom grada Vukovara sufinanciranim sredstvima Ministarstva turizma i sporta na prostoru Konjičkog kluba Dunavski raj dana 05. i 06. lipnja 2023. godine održane su radionice o inkluzivnom turizmu za zaposlenike u turističkom sektoru.  Obrađene su teme kako prilagoditi poslovanje i komunikacije u turističkim uslugama radi bolje prilagodbe i privlačenja turista s invaliditetom. U sklopu radionice na praktičnom primjeru konjičkog kluba Dunavski raj prikazane su prilagodbe u prostoru te radu s turistima s invaliditetom. 06. lipnja 2023. godine održan je testni izlet na kojemu su korisnici udruge UZOSIO Golubica Vukovar testirali nove, njima namijenjene turističke sadržaje.Golubica 2

Utorak, 06 Lipanj 2023 11:59

U Osijeku je od 2. do 4. lipnja održano Prvenstvo Hrvatske i Završnica KUPA Hrvatske u ženskoj i muškoj sportskoj gimnastike. Ukupno je nastupilo više od 500 natjecatelja i natjecateljica iz cijele Hrvatske.

U subotu 3. lipnja održano je natjecanje u Slobodnom programu, a GK Vukovar je predstavljala Monika Zovko. Monika je uspješno odradila natjecanje i osvojila 5. mjesto. Od medalje Moniku je dijelilo malo više sportske sreće... na preskoku je imala pad, što je rezultiralo manjom ocjenom, ali u klubu nisu nezadovoljni, jer je ovo prvo veliko natjecanje s novim - težim preskokom. Vježba na ručama je bila odlična, na gredi može bolje i na kraju na tlu odlična vježba i najveća ocjena u kategoriji.Monika Zovko

U nedjelju 4. lipnja se natjecalo u Obaveznom programu. GK Vukovar imao je predstavnice u Ekipnom prvenstvu Hrvatske i Završnici KUPA Hrvatske.

Ekipa kadetkinja osvojila je 4. mjesto, a pojedinačno: 15. Hana Antunić, 23. Franka Markešić, 27. Ana Vuk, 29. Lea Služek.Najmlađe

Ekipa mlađe juniorke osvojila je 4. mjesto, pojedinačno: 21. Helena Badanjak, 28. Petra Kolarić, 30. Angelina Cvetković, 31. Maja Marković.

Juniorke: 18. Vita Panza i 21. Tanja Turukalo.Gimnastika 6

Ekipa Mlađe seniorke 1. mjesto, pojedinačno 3. Miljana Poznanović, 5. Nikolina Velikić, 7. Ela Vojtkiv, 9. Valentina Mrkonja, 12. Aurora Ristović.na postolju

Krajem mjeseca ove natjecateljice pred sobom imaju Pojedinačno prvenstvo grada Vukovara, a zatim u 7. mjesecu slijedi ljetni odmor.Gimnastika 5Zovko 5Gimnastika 2

Utorak, 06 Lipanj 2023 11:57

Završena su natjecanja u 2. i 3. Županijskoj nogometnoj ligi Nogometnog središta Vukovar. Prvak u 2. ŽNL je Sloga iz Borova koja je davno osigurala naslov prvaka, dok je u 3. ŽNL bilo neizvjesno do kraja prvenstva a sve je riješeno u međusobnom dvoboju 18. kola kada je Hajduk (T) na svom terenu u posljednjim trenucima utakmice izgubio od Dunava 2:3. Iako s istim brojem bodova Dunav je osvojio prvenstvo. Postoji inicijativa da se 2. i 3. ŽNL NS Vukovar spoje u jedinstvenu ligu. Postupak je pokrenut a hoće li do toga i doći znat će se za desetak dana.

 

2. Županijska nogometna liga Nogometnog središta Vukovar

Rezultati 21. kola:

Sloga (P)Hajduk (B) 5:0 ( 1:0, 2:0 Miladin Radović 30', 50', 3:0 Đorđe Vujadinović 55', 4:0, 5:0 Vuk Popović 63', 69)

Radnički (V) – Sloga (B) 1:10 (0:1 Siniša Sušić 8', 1:1 Robert Čupić 24', 1:2 Siniša Sušić 32', 1:3 Nikola Kosić 38', 1:4 Danijel Spasić 46', 1:5, 1:6 Nikola Kosić 54', 67, 1:7 Davor Bratić 69', 1:8, 1:9 Nikola Kosić 70', 72', 1:10 Davor Bratić 85')

Rusin – Lovas 1:1 ( 1:0 Tomislav Alilović 10', 1:1 Josip Šalaj 32')

Bršadin – Sremac 4:0 (1:0 Vitomir Vuletić 12', 2:0 Aleksandar Čalić 42', 3:0 Đorđe Šalajić 62', 4:0 Vitomir Vuletić 86')

Poredak:

1. Sloga (B) 58

2. Hajduk (B) 36

3. Bršadin 34

4. Rusin 24

5. Sloga (P) 23

6. Lovas 23

7. Sremac 21

8. Radnički 20

 

3. ŽNL NS Vukovar

Dunavu naslov prvaka

 

Lipovača – Svinjarevci 0:1 ( 0:1 Ivan Budeš 43' KU)

Tompojevci – Dunav 5:4 ( 0:1, 0:2 Tomislav Zebec 6', 37', 1:2 Danijel Krupa 43', 1:3 Tomislav Jukić 45', 2:3 Gabriel Boras 48', 2:4 Hrvoje Jajetić 65', 3:4 Gabriel Boras 70', 4:4 Danijel Krupa 80', 5:4 Damir Čupić 89')

Mohovo – Hajduk (T) 2:3 ( 0:1 Mario Dasović 33', 1:1 Nemanja Stepančević 41', 1:2 Matej Ćuk 48', 1:3 Matej Baketa 64', 2:3 Petar Sabljak 90')

Poredak:

1. Dunav Sotin 47

2. Hajduk (T) 47

3. Tompojevci 35

4. Mohovo 32

5. Lipovača 7

6. Mladost (S) 6

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 14:10

U pretposljednjem 29. kolu 1. Županijske nogometne lige Vukovarsko-srijemske ostvareni su sljedeći rezultati: Slavonac (G) – Borac 2:0, Sinđelić – Mladost (C) 2:1, Frankopan – Sloga (Š) 0:0, Mitnica – Negoslavci 1:1, Fruškogorac – Croatia 2:0, Budućnost – Slavonac (P) 1:1, Mladost (V) – Županja 77 6:0, Vrbanja – Nosteria 1:1. Kolo prije kraja prvenstva Nosteria je vodeća ekipa prvenstva sa 63 boda, samo bod manje imaju drugoplasirana Mladost iz Vođinaca i trećeplasirana Sloga iz Štitara. Posljednje kolo bit će izuzetno zanimljivo jer sve tri ekipe imaju šanse postati prvaci. Najzanimljivija utakmica bit će između prvoplasirane Nosterije i drugoplasirane Mladosti iz Vođinaca. I jednoj i drugoj ekipi potrebna je pobjeda za osvajanje prvenstva, neriješeni rezultat otvara put Slogi iz Štitara koja u slučaju pobjede može postati prvak.

Poredak:

1. Nosteria 63

2. Mladost (V) 62

3. Sloga (Š) 62

4. Mitnica 54

5. Croatia 49

6. Negoslavci 49

7. Sinđelić 41

8. Slavonac 38

9. Mladost (C) 36

10. Županja 77 34

11. Borac 32

12. Vrbanja 31

13. Fruškogorac 31

14. Frankopan 27

15. Budućnost 22

16. Slavonac (P) 13

Raspored posljednjeg 30. kola: Borac – Vrbanja, Nosteria – Mladost (V), Županja 77 – Budućnost, Slavonac (P) – Fruškogorac, Croatia – Mitnica, Negoslavci – Frankopan, Sloga (Š) – Sinđelić, Mladost (C) – Slavonac.

 

Ponedjeljak, 05 Lipanj 2023 14:07

U posljednjem 30. kolu 3. Nogometne lige istok o prvaku su u Županji odlučivali domaćin Graničar i Slavonija iz Požege. Pobijedili su gosti 0:3 i tako u posljednjem kolu oduzeli Graničaru titulu prvaka. Graničar, iako nije imao ambicija ići u viši rang natjecanja imao je želju prvenstvo završiti na prvom mjestu. Slavonija je potvrdila da je u ovom trenutku bolja ekipa i zasluženo osvojila prvenstvo. U ostalim susretima: Đakovo Croatia – Oriolik 4:0, Svačić Stari Slatnik – NAŠK 2:0, Borac Kneževi Vinogradi – Valpovka 3:2, Bedem – Kutjevo 1:4, Slavija Pleternica – Darda 4:2, Sloga Nova Gradiška – Čepin 1:0, Vuteks Sloga – Omladinac Gornja Vrba 7:0.

Poredak:

1. Slavonija 59

2. Graničar Županja 58

3. NAŠK 52

4. Kutjevo 49

5. Čepin 47

6. Borac Kneževi Vinogradi 44

7. Slavija Pleternica 43

8. Oriolik 42

9. Vuteks Sloga 41

10. Svačić Stari Slatnik 40

11. Bedem 38

12. Sloga Nova Gradiška 38

13. Valpovka 36

14. Đakovo Croatia 34

15. Darda 30

16. Omladinac Gornja Vrba 24

 

Poveži se s nama

Iz naših foto galerija