Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Policija provodi akciju „Dan ljubaznosti u prometu“

„Dan ljubaznosti u prometu“ „Dan ljubaznosti u prometu“ Foto: arhiva hrv.hr

Obavijest građanima povodom preventivne akcije policije pod nazivom „Dan ljubaznosti u prometu“ prenosimo u cijelosti:

 

"Preventivnu akciju „Dan ljubaznosti u prometu“, Policijska uprava vukovarsko-srijemska provodit će ispred Savjeta za sigurnost prometa na cestama Vukovarsko-srijemske županije sutra 14. rujna 2016. godine u vremenu od 12:00 do 14:00 sati na području Grada Vinkovaca, a koja ima za cilj poticanje tolerantnijih odnosa između vozača i pješaka, odnosno poticanje vozača da poštuju prednost pješaka na obilježenim pješačkim prijelazima. 

Od vozača očekujemo da se zaustave ispred obilježenog pješačkog prijelaza i rukom daju znak pješacima koji čekaju da prijeđu preko ceste. Ta gesta ima značenje: „Ja sam vas vidio i izvolite, prijeđite cestu“. S druge strane, pješake potičemo da se vozačima zahvale ili naklonom glave kažu: „Hvala“ ili da se osmjehnu. Osmjeh je toliko poticajan, a tako ga rijetko rabimo u svakodnevnoj komunikaciji.

Krajnji cilj akcije je osjećati se sigurnije i ugodnije u gradu u kojem živimo. Želja nam je da takvo kulturno i ljubazno ponašanje postane dijelom naše svakidašnjice, no to je proces koji traje." - isiču iz Policijske uprave vukovarsko-srijemske.

 

Pročitano 2639 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI