Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

U Borovu naselju svečano otvoreni novi park i fontana

Novootvoreni park s fontanom na Vijencu Ruđera Boškovića Novootvoreni park s fontanom na Vijencu Ruđera Boškovića Foto: Vedran Vuleta

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava svečano je otvorio novouređeni prostor na Vijencu Ruđera Boškovića u Borovu naselju.

Otvorenju je nazočio velik broj stanara koji su, kako kažu, konačno dobili ono što zaslužuju, jedan predivan park s fontanom. U sklopu uređenja Vijenca Ruđera Boškovića izvedeni su radovi na komunalnoj infrastrukturi, priključci vode, cjelokupna oborinska i fekalna odvodnja, sanacija pješačkih staza, uređenje zelene površine te izgradnja fontane, a u pet zgrada su sanirana dizala čija je ukupna vrijednost oko 585.000 kuna.

- Vrijednost radova iznosi oko 4 milijuna kuna ako se računa 3,5 milijuna koji su utrošeni u park i više od 500 tisuća kuna koji su utrošeni u sanaciju dizala. Najvažniji razlog zbog kojeg smo se odlučili na ovako značajnu investiciju je činjenica da je ovo gusto naseljeno područje, na kojem su zbog ratnih razaranja i protokom vremena sve pješačke površine bile zapuštene, pune rupa iz kojih su izlazili štakori, a došlo je i do pojedinih ozljeda stanara. Dosad se s ovim problemom, vjerojatno zbog visine investicije, nitko nije htio suočiti. Ispod pješačke staze nalazile su se kanalizacijske cijevi, u vrlo lošem stanju, stare više od 40 godina koje smo također obnovili. Došli smo na ideju, realizirali ju, a fontana je samo "šlag na torti". Svaki drugi grad ponosio bi se ovakvim parkom. Zahvaljujem se izvođačima radova i svojim suradnicima na dobro odrađenom poslu – rekao je gradonačelnik Penava.

Ujednačen razvoj grada

U Borovo naselje u proteklo je vrijeme uloženo puno. Stanovnici ovog dijela grada prvi su u Vukovarsko-srijemskoj županiji dobili igralište za pse, izgrađena je nova prometnica koja Ulicu Dvanaest redarstvenika povezuje s Ulicom dr. Ante Starčevića i Ulicom Domovinskog rata, otkriveno je prvo u Hrvatskoj spomen obilježje svim nestalim osobama u Domovinskom ratu, sanirane su mnoge prometnice, a za mjesec do dva će uslijediti otvaranje bazena. Namjera Gradske uprave je ulaganjem značajnih sredstava u ovu gradsku četvrt, jednakomjerno razvijati grad Vukovar na cijelom području.

- Radovi su krenuli početkom godine, a završeni su s aneksom ugovora praktično u dogovorenom roku. Zahvaljujem se tvrtki Osijek Koteks na uredno i u skladu sa strukom izvedenim radovima. S ovim trgom gradska četvrt Borovo naselje dobila je suvremeni europski izgled i vizualni identitet – rekao je pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović te dodao kako je Grad Vukovar ove godine u poboljšanje uvjeta življenja u višestambenim zgradama izdvojio više od 6 milijuna kuna premda te zgrade nisu u vlasništvu Grada. Grad Vukovar na ovaj način želi pokazati da brine o svojim građanima.

-U svih pet dizala sanirane su kabine, ugrađena je govorna komunikacija, a napravljen je i njihov veliki servis – zaključio je Martinović.

Pavo Krištić predstavnik stanara na Vijencu Ruđera Boškovića 1 nam je rekao kako se dugo trudio i tražio kod prijašnjih gradonačelnika rješavanje sanacije pješačkih staza na Vijencu ali sve do sada bez uspjeha.

- Projekt obnove ovog prostora svakako treba pohvaliti prije svega jer je obnovljena kanalizacija koja nije dirana od 70-ih godina prošloga stoljeća, od kada je postavljena. Park će biti još ljepši kada trava poraste. Ovo će biti najljepši park u cijelom Vukovaru, a možda i šire. Ovom prilikom pozivam sve mještane i goste da paze i održavaju park jer to ostaje našoj djeci – kaže Krištić.

Stanari okolnih zgrada izrazili su zadovoljstvo novootvorenim parkom s fontanom i obnovljenim dizalima te su zahvalili Gradu i gradonačelniku na tome.

 

Pročitano 4365 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI