Ispiši ovu stranicu

Nastavlja se suradnja provedbe projekta Danube-INCO.NET

Župan Božo Galić i Jonathan Loeffler Župan Božo Galić i Jonathan Loeffler Fofo: K. Gojani

U okviru provedbe projekta Danube-INCO.net i projektne aktivnosti uspostave Dunavskog centra za transfer znanja i tehnologija, župan Vukovarsko-srijemske županije Božo Galić tom prigodom primio je direktora Steinbeis-Europa-Zentruma, Jonathana Loefflera.

Tema sastanka bila je dosadašnja i buduća suradnja na zajedničkim projektima između Baden- Wurttemberga i Vukovarsko-srijemske županije. Naime, radi se o zajedničkim projektima između Steinbeisa s Eko-sustavom Vukovar i Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije – HRAST Vinkovci. Steinbeis-Europa-Zentrum je regionalna agencija Baden-Wurttemberga za inovacije i transfer tehnologija. SEZ je partner s Eko-sustavom na projektu Danube-INCO.NET, a uspostavljena je i suradnja na uspostavi Dunavskog centra za prijenos tehnologija, u skladu s ugovorom s Agencijom HRAST, a za koji bi trebali potpisati Memorandum o razumijevanju u studenom ove godine. Steinbeis-Europa-Zentrum je strateški partner Vukovarsko-srijemske županije u dovođenju novog znanja i novih tehnologija u cilju povećanja konkurentnosti naših poduzetnika.
Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić  istaknuo je kako im je želja da nekoliko projekata koji su počeli s realizacijom da se tako i nastave, osobito dio realizacije projekta Centar kompetencija za Slavonski hrast i za Inovaciju poljoprivredne proizvodnje. – Vidimo da je Baden- Wurrtemberg najrazvijenija pokrajina u Njemačkoj te da je njihov prijenos tehnologija, znanja i inovacija vrlo pozitivan i želimo upravo to prenijeti kod nas.  Nas najviše zanima drvna industrija i poljoprivreda i u tome djelu najviše želimo prenijeti njihova znanja i inovacije, ali s našim proizvođačima - zaključio je Galić.

Jonathan Loeffler naglasio je kako se razvijaju konkretni novi projekti prioritetno s Agencijom za razvoj Vukovarsko-srijemske županije- Hrast. Istaknuo je kako Baden-Wurttemberg pruža brojne druge mogućnosti i suradnje na bazi transfera znanja i tehnologije. – Spremni smo pružiti punu suradnju Vukovarsko-srijemskoj županiji i njenim insititucijama i nastaviti suradnju kroz projekte u provedbi, kroz projekte u pripremi, upravo da bi transferirali naše znanje sve s ciljem kreiranja gospodarskog rasta na ovom području. Na sastanku su dogovoreni konkretni oblici suradnje i nastavak dobrih rezultata koje smo ostvarili do sada - zaključio je Loeffler.

Pročitano 1647 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI