Ispiši ovu stranicu

Novo dječje igralište

Nove igralište na Sajmištu Nove igralište na Sajmištu F: Klaudija Gojani

U gradskom naselju Sajmište, u Orahovičkoj ulici, otvoreno je novo dječje igralište. Igralište su svečano otvorili vukovarski gradonačelnik Ivan Penava, dogradonačelnik Marijan Pavliček, pročelnik Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, graditeljstvo i zaštitu okoliša Goran Martinović te Dragan Kovačević, predsjednik Uprave Jadranskog naftovoda.

Grad Vukovar i JANAF u srpnju su zaključili ugovor o donaciji prema kojem je JANAF donirao izradu, isporuku i montažu opreme za dječje igralište. Vrijednost donacije iznosi gotovo 125.000 kuna s uključenim PDV-om. Gradonačelnik Penava istaknuo je kako kontinuirano rade na tome da Vukovar čine boljim mjestom za život njegovih mještana. -Nekad to činimo sami, a nekada uz pomoć prijatelja, kao što je primjerice JANAF, kojemu zahvaljujem što je prepoznao potrebe Vukovara. Imali su viziju društveno odgovornog poslovanja i na ovaj način su se uključili i poboljšali život našim najmlađim sugrađanima. Ovo je svijetli primjer u Republici Hrvatskoj, kako sve ono što je državno nije nužno loše – zaključio je Penava.

Dragan Kovačević, predsjednik Uprave ove tvrtke naglasio je kako im je čast i zadovoljstvo što su uspjeli prikupiti sredstva u ovoj teškoj gospodarskoj situaciji i pomoći gradu Vukovaru. - Postoje mnoga mjesta u Hrvatskoj kojima je pomoć potrebna, ali smatram kako bi Vukovar ipak svima trebao biti na prvom mjestu. Ovo je grad u kojemu se može razvijati ekonomija i Vukovar se mora vratiti na mjesto koje mu pripada, a to je među najrazvijenije gradove i regije u našoj državi - naglasio je Kovačević, dodavši  kako je ovo njihova mala gesta i kako će i budućnosti nastaviti pomagati gradu na Dunavu.

Dječjih igrališta u Vukovaru ima na 56 lokacija, a ovo je samo još jedno u nizu, najavljuju iz Gradske uprave. Dogradonačelnik Pavliček rekao je kako su prošle godine otvorena tri nova dječja igrališta, a tri su sanirana.
-  Pored ovog doniranog dječjeg igrališta, planiramo još postavljanje pet novih te sanaciju dva postojeća. Cilj nam je da do kraja ove godine postavimo oko 40 % od ukupnog broja planiranih dječjih  igrališta u Vukovaru. U svrhu obnove i izgradnje te postavljanja novih dječjih igrališta, iz gradskog proračuna planiramo izdvojiti oko pola milijuna kuna – komentirao je Pavliček.

 

Pročitano 1508 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI