Ispiši ovu stranicu

4. Srem film festival u Muzeju vučedolske kulture

U tijeku je 4. po redu Srem film festival u organizaciji Udruženja filmskih tv i radio stvaralaca "Srem film" iz Sremske Mitrovice. Ovogodišnja manifestacija održava se od 05. do 08. listopada na 11 lokacija i u devet gradova, a projekcija kratkih filmova održala se i u Muzeju vučedolske kulture u Vukovaru. 

Srem film festival manifestacija je posvećena prezentaciji turističkog i ekološkog filma. Pored filma promovira turističke potencijale kulturno povijesnog naslijeđa i prirodne resurse, kao i razvijenu multikulturalnost i interkulturalnost Srijemske regije, a sastoji se od dva glavna programa: natjecateljskog i nenatjecateljskog iz dvije kategorije programa: turizam i ekologija.

- Muzej vučedolske kulture u Vukovaru drugu je godinu za redom domaćin ovog filmskog festivala, a posjetitelji manifestacije imali su priliku pogledati 7 zanimljivih kratkih filmova u prostorijama muzeja. Radi se o kratkometražnim filmovima: Srbija, Kotor 3D musem, Skriveno vino - putovanje, U sebi, Naš osobni cejlon, Budimpešta: ulice i trgovi i Hercegovina. - rekao je Darko Bilandžić, voditelj marketinga Muzeja vučedolske kulture. 

Ove godine prikazuje se 60 filmova iz više od 30 zemalja sa 5 kontinenata, a u Hrvatskoj su se, osim u Vukovaru, filmovi prikazivali u Nijemcima i Iloku. 

Pročitano 1579 puta
Ocijeni sadržaj
(14 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI