Ispiši ovu stranicu

"Možemo zajedno" edukacija o nasilju u obitelji i nad ženama

Samo ove godine zbog nasilja je ubijeno 12 žena Samo ove godine zbog nasilja je ubijeno 12 žena Foto: Marija Molnar

U organizaciji Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku u Vukovaru je održan prvi ciklus edukacija pod nazivom „Možemo zajedno“ .

Po riječima Suzane Horvat Kutle, savjetnice ministrice u Ministarstvu za demografiju,obitelj, mlade i socijalnu politiku, cilj je edukacije oživjeti međuresornu suradnju u području nasilja nad ženama i u obitelji, kako je i najavljeno u rujnu ove godine prilikom održavanja konferencije posvećene Nacionalnom danu borbe protiv nasilja nad ženama. U dvodnevnom edukacijskom ciklusu sudjelovali su koordinatori županijskih timova iz MUP-a, Ministarstva pravosuđa, Ministarstva zdravlja, Ministarstva znanosti i obrazovanja te Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku iz pet slavonskih županija.

-Samo ove godine u Hrvatskoj je u obiteljskom nasilju obijeno 12 žena, upozorila je moderatorica skupa u Vukovaru, donedavna predsjednica Nacionalnoga tima za borbu protiv nasilja u obitelji i nad ženama i sutkinja Visokog prekršajnog suda RH Branka Žigante Živković, navodeći kako se siva brojka nasilja u obitelji povećava.

-Tijekom 2015. godine čak 56 posto kaznenih djela odnosi se na djela koja su učinile bliske osobe među sobom. U prošloj je godini podneseno 14.700 prekršajnih prijava za nasilje u obitelji i te je godine u Hrvatskoj ubijeno 10 žena, neki su od crnih podataka koje je iznijela Žigante Živković.

Po njezinim riječima upravo edukacija predstavnika pet različitih ministarstava ima cilj da međusobno bolje funkcioniraju rješavanju ovog problema Nakon edukacije u Vukovaru, slijede još tri koje će pokriti druge dijelove Hrvatske. 

Pročitano 1448 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar