Ispiši ovu stranicu

Studentski dom napokon u Vukovaru

Potpisivanje Ugovora za Studentski dom u Vukovaru Potpisivanje Ugovora za Studentski dom u Vukovaru F: K.Gojani

Studenti Veleučilišta Lavoslava Ružičke u Vukovaru konačno će dobiti dugoočekivani studentski dom.

Prije sjednice Vlade u Vukovaru, premijer Hrvatske Vlade Andrej Planković nazočio je potpisivanju Ugovora na Veleučilištu Lavoslava Ružićke u Vukovaru. Ugovor su potpisali ministrica regionalnog razvoja i fondova EU Gabrijela Žalac, ravnatelj Središnje agencije za financiranje i ugovaranje Tomislav Petrić te dekan Veleučilišta Lavoslava Ružičke Mirko Smoljić. Ministrica Gabrijela Žalac rekla je kako je ukupna vrijednost projekta 22.931.080,83 kuna te da se radi o projektu koji se provodi kroz Operativni program "Konkurentnost i kohezija 2014.-2020." . - Moram naglasiti da je ovo samo početak dobre suradnje. Jako me veseli što će studenti imati priliku doći u Vukovar, studirati u njemu te konačnici samim time postaju i njegovim građanima - istaknula je ministrica Žalac. 

Dekan Veleučilišta Lavoslava Ružićke Mirko Smoljić  istaknuo je kako je za veleučilište danas veliki dan. - Danas imamo 920 studenata od kojih je veliki broj iz ostaliih krajeva Hrvatske. Studentski dom će značiti zaokruženu cijelu po pitanju standarda i kvalitete studiranja naših studenata te se iskreno nadam kako ćemo do kolovoza 2018. godine useliti. - zaključio je Smoljić. 

Naziv samog projekta je "Izgradnja studentskog doma u Vukovaru " u okviru poziva za dostavu projektnih prijedloga "Modernizacija, unaprjeđenje i proširenje infrastrukture studentskog smještaja za studente u nepovoljnom položaju". Zemljište s pravom građenja Veleučilištu "Lavoslav Ružička" dodijelio je grad Vukovar prije devet godina. Ukupna vrijednost projekta je 22.931.080,83, od toga su ukupni troškovi 22.911.080,83 kn, a vlastita sredstva Veleučilišta su 20.000,00 kn. Za izgradnju je predviđeno 20.273.474,12 kn, a  za opremanje studentskog doma 1.916.351,25 kn. Studentski dom imat će 2 kata i 108 ležajeva, a trajanje projekta je 28 mjeseci. 

 

Pročitano 3144 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI