Ispiši ovu stranicu

U dvorištu bolnice održana tradicionalna molitva i paljenje svijeća

Paljenje svijeća u krugu Opće županijske bolnice Vukovar Paljenje svijeća u krugu Opće županijske bolnice Vukovar Foto: K. Gojani

Predsjednica Republike Hrvatske Kolinda Grabar Kitarović, premijer Andrej Plenković, cijeli državni vrh, gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava, čelnici drugih gradova i Županije,  predstavnici kulturnog, društvenog, političkog i vjerskog života grada Vukovara te brojne Vukovarke i Vukovarci tradicionalno su se okupili  oko spomen obilježja u krugu Opće županijske bolnice Vukovar  i bolnice hrvatskih veterana Vukovar kako bi paljenjem svijeća odali počast svim žrtvama poginulim u Domovinskom ratu.

Svetu molitvu predvodio je Varaždinski biskup monsinjor Josip Mrzljak, a prigodni program izvela je klapa „Sveti Juraj“- Hrvatske ratne mornarice i mladi Vukovara. Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava rekao je kako je Vukovar danas ujedinjen u emocijama. -Svi osjećamo isto, izgubljeni smo u pogledu i zamišljeni. Svaka jesen kod Vukovaraca budi sjećanja na teške dane i izgubljene heroje, na nepravdu, ali istodobno budi i osjećaj velikog ponosa jer je upravo ovdje prije 25 godina obranjen Vukovar, i obranjena je Republika Hrvatska te je velikosrpskom agresoru polomljena kralježnica, a od toga se nikada nije uspio oporaviti i nastaviti djelovati prema drugim mjestima i gradovima u Hrvatskoj. -zaključio je gradonačelnik Penava.

Na kraju održanog programa mladi su u zrak pustili 100 upaljenih lampiona te time poslali svjetlo ljubavi onima koji su svoje živote položili za domovinu Hrvatsku. 

Pročitano 1345 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI