Ispiši ovu stranicu

Vukovar u 2017. godini dobiva atletsku stazu

Hrvatski atletski savez i vukovarski gradonačelnik Penava Hrvatski atletski savez i vukovarski gradonačelnik Penava F: K. Gojani

Gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava održao je sastanak s predsjednikom Hrvatskog atletskog saveza Ivanom Veštićem o izgradnji atletske staze u Vukovaru.

Ideja i inicijativa Grada Vukovara i Hrvatskog atletskog saveza da se u Vukovaru izgradi atletska staza dobila je i konkretni okvir. Fondacija IAS-a na čelu s Pierrom Wissom donijela je odluku o izgradnji atletske staze u Vukovaru te osigurala 60.000 USD, a istovremeno se i Svjetska atletska federacija na čelu s predsjednikom IAAF-a Lordom Sebastianom Coeom usuglasila s izgradnjom iste te potpomogla projekt s 100.000 USD. Gradonačelnik Penava rekao je kako mu je iznimno zadovoljstvo da su u gradu Vukovaru u gostima članovi Hrvatskog atletskog saveza na čelu s predsjednikom Ivanom Veštićem. 
- Iznimno sam zadovoljan što će nakon 2 godine pregovora ideja uroditi plodom. Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza došao nam je s lijepim vijestima od strane Međunarodnog atletskog saveza koji se na prijedlog gospodina Veštića uključio u naš projekt izgradnje atletske staze u gradu Vukovar. Konačno ćemo s tim moći krenuti u ono o čemu smo razgovarali prije dvije godine,a  isto tako i prošle. Sanacija kompletnog gradskog stadiona u gradu Vukovaru i konačno postavljanje atletske staze, rekao je Penava dodavši kako atletika predstavlja jedan od bazičnih sportova i  da je siguran kako će građanima Vukovara služiti da bi se što aktivnije bavili sportom i rekreacijom uz popratne sadržaje koji već postoje u gradu te kako se na proljeće iduće godine planira započeti s radovima, zaključio je Penava. Grad Vukovar će izvršiti sve pripremnje radnje za postavljanje atletske staze, a HAS će osigurati sredstva potrebna za izgradnju, projektiranje i opremanje atletskog borilišta. 

 Predsjednik Hrvatskog atletskog saveza Ivan Veštić kazao je kako ga dolazak u Vukovar čini sretnim te budi u njemu osjećaj ponosa. 
- Kada nešto želite napraviti onda tražite načine kako to napraviti. Obratili smo se najmoćnijim sportskim institucijama ovoga svijeta. IAAF ima svoju fondaciju koji su nam donijeli odluku o donaciji 60.000 dolara, a Svjetska atletska federacija na čelu s predsjednikom IAAF-a Sebastianom Coeom donijela je odluku o doniranju 100.000 dolara, istaknuo je Veštić naglasivši kako je iznimno ponosan što mogu doprinijeti gradu Vukovaru, a ovo nije završena aktivnost saveza glede osiguranja sredstava za izgradnju staze, što znači da će se i druge svjetske i europske institucije nastojati uključiti u projekt, prvenstveno Međunarodni olimpijski odbor i njegov fond solidarnosti na čelu s Sergejem Bubkom koji se zalaže da se u realizaciju izgradnje atletske staze u Vukovaru uključi i MOO.   Procjena troškova pripremnih radova iznosi oko 3 miliona i 600 tisuća kuna. Atletska staza trebala bi biti izgrađena po svim međunarodnim standardima, 6 staza u krugu i osam staza na pravcu. Osim atletske staze Hrvatski atletski savez u ožujku će organizirati donacijsku večeru za obnovu Vodotornja kako bi se prikupilo još sredstva za njegovu rekonstrukciju, zaključio je Veštić.  

Pročitano 3095 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI