Ispiši ovu stranicu

Film o četiri žene koje su unatoč preprekama našle posao

Visual filma Visual filma Foto: B.a.b.e.

U Gradskoj knjižnici Vukovar održana je projekcija dokumentarnoga filma Svemu unatoč: 4 priče o ženama, nastalog u produkciji TV Student kao dio projekta Žene na tržištu rada-procjena utjecaja roda.

Projekt provodi udruga B.a.b.e. s partnerima - Vukovarskim institutom za mirovna istraživanja i obrazovanje iz Vukovara, udrugom Legalina iz Gračaca, Fakultetom političkih znanosti iz Zagreba i Gradom Zagrebom, a cilj mu je ojačati zagovaračku ulogu organizacija civilnoga društva usmjerenu na opću transparentnost, otvorenost i dobro upravljanje hrvatske javne uprave na polju rodne ravnopravnosti, a osobito onih politika koje pridonose stvaranju pozitivnog okruženja za žene na tržištu rada. 

Film donosi inspirativne priče četiriju žena, među njima i onu Jasmine Katunar iz Vukovara,  koje su se unatoč brojnim preprekama s kojima su se u životu susretale – od nasilja u obitelji do nezaposlenosti i mobbinga, uspjele izboriti na tržištu rada u Hrvatskoj i pronaći zadovoljstvo. O filmu i projektu prije projekcije više je rekla voditeljica projekta Tihana Bertek iz udruge B.a.b.e.

Pročitano 998 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar