Ispiši ovu stranicu

Ministrica kulture Obuljen-Koržinek u radnoj posjeti Vukovaru

Radni sastanak s ministricom Obuljen-Koržinek Radni sastanak s ministricom Obuljen-Koržinek F: K. Gojani

Ministrica kulture Nina Obuljen-Koržinek posjetila je grad Vukovar koju je u svom uredu primio gradonačelnik grada Vukovara Ivan Penava sa suradnicima.

Tim povodom održali su radni sastanak, a tijekom posjeta Vukovaru ministrica Obuljen-Koržinek posjetit će Državni arhiv u Vukovaru, Muzej vučedolske kulture te Gradsku knjižnicu Vukovar. Osim navedenih mjesta ministrica će nazočiti i svečanom otvaranju stalne postave Zbirke Bauer u Gradskom muzeju Vukovar. Neke od tema razgovora na sastanku bile su vezane za projekt Arheološkog parka Vučedol, Vukovarskog Vodotornja te financijska podrška Ministarstva kulture za manifestacije u kulturi. Obuljen-Koržinek je nakon održanog sastanka naglasila kako su se dotaknuli svih tema koje se tiču suradnje ministarstva kulture i grada Vukovara te je izrazila veliko zadovoljstvo što će u subotu velikim otvaranjem Zbirke Bauer zapravo i zaključiti veliki projekt Vukovar-Vučedol-Ilok na kojemu je ona i u ranijim mandatima radila.

 – Ministarstvo kulture je, osim u pomoći u obnovi Vukovara, željelo pokazati kako kultura može biti pokretač razvoja. Razgovarali smo danas i o planovima grada vezano uz daljnju turističku valorizaciju sve kulturne baštine koja je obnovljena. Zadovoljna sam da gradonačelnik Penava pokazuje veliki interes za kulturu i vidi je kao područje razvoja grada Vukovara i tu ćemo zajednički surađivati – zaključila je Obuljen-Koržinek.

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava zahvalio je ministrici na njenoj posjeti te istaknuo kako s ministarstvom kulture grad Vukovar ima kvalitetnu suradnju duži niz godina zahvaljujući kojoj je ostvaren čitav niz projekta.

-Aktualni projekt Arheološki park Vučedol jedan je sveobuhvatni projekt koji iziskuje ozbiljan pristup te pozornost više ministarstava. Partnerski surađujemo na navedenom projektu, a u tijeku je izrada idejnog projekta i studije izvodivost - rekao je vukovarski gradonačelnik Penava koji je za kraj kazao kako su se dotaknuli i teme Vukovarskog vodotornja i kako je financijska konstrukcija zatvorena, a podsjetio je i da je javna nabava za izvođača raspisana te završava početkom veljače, a nakon toga kreću sa radom. Uz gradonačelnika i ministricu sastanku su nazočili i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marina Sekulić te pročelnica Konzervatorskog odjela Ministarstva kulture u Vukovaru Zdenka Predrijevac. 

Pročitano 1439 puta
Ocijeni sadržaj
(5 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI