Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 102
Ispiši ovu stranicu

Grad Vukovar sufinancirao energetsku obnovu dviju zgrada u Borovu Naselju

Na natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, suvlasnici stambenih zgrada Blage Zadre 159-159a te Vile Velebita 166-166a u Vukovaru, prijavili su već izrađene projekte za povećanje energetske učinkovitosti. Osim što su ostvarili sufinanciranje Fonda, u financijskoj pomoći priključio se i Grad Vukovar pa su sukladno tome najmanji udio u troškovima energetske obnove podnijeli sami suvlasnici (do 10%).

Vukovarski gradonačelnik Ivan Penava rekao je kako je energetska obnova zajednički projekt stanara, koji su prepoznali zajednički interes, iskoristili priliku te  hrabro i odvažno krenuli u realizaciju istog. Pozvao je i sve građane da iskoriste programe i projekte koje nudi grad i gradske tvrtke te dodao da, iako sljedeći natječaj Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost možde neće imati tako povoljne uvjete, Grad Vukovar nastojat će pomoći u sufinanciranju.

Nerješiv problem ovim zgradama predstavljala je pojava plijesni i visoke vlage u sobama sa hladnim mostovima, stoga su radovi na energetskoj obnovi započeli već u lipnju prošle godine kako bi uštede na troškovima grijanja bile vidljive čim prije.

- Imali smo puno vlage i puno smo trošili na grijanje. Kada je bilo najhladnije račun za grijanje bio bi oko 1500 do 2000 kn, a sada smo imali 950 kn. - Istaknula je predstavnica stanara zgrade Blage Zadre Mirjana Gemeri dodavši kako su zahvaljujući gradu Vukovaru i povećanju pričuve, imali dovoljno sredstava te nije bilo potrebe za kreditima.

Na obje zgrade izvedeni su identični radovi, postavljana je izolacija od kamene vune debljine 16 cm na vanjskim zidovima i podovima u prizemlju. Vrijednost radova na svakoj od zgrada iznosila je 950 tisuća kuna.

Pročitano 1398 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI