Ispiši ovu stranicu

Obilježen Dan narcisa - borbe protiv raka dojke

Povodom Dana narcisa - borbe protiv raka dojke,  gradska organizacija SDP-a  u središtu grada podijelila je na simboličan način narcise.

Jedan narcis označava jedan život, ističu iz gradske organizacije SDP-a. Predsjednik SDP-a Vukovar, Goran Bošnjak je istaknuo kako na ovaj simboličan način žele upozoriti na važnost prevencije i važnost ranog otkrivanja raka dojke.
- Pokazalo se u našoj zemlji kako dosta žena oboljeva, a upravo na to želimo upozoriti. U pitanju su naše majke i sestre te nam je stalo do zdravlja naših sugrađanki. Obilježavanjem ovakvih dana želimo upozoriti na neke važne pojave u društvu te da se žene malo potaknu da se educiraju i učinimo jedan mali iskorak u cijeloj borbi protiv ovakvih opakih bolesti, naglasio je Bošnjak. 

Biljana Gaća, ispred Foruma mladih SDP-a Hrvatske naglasila je kako zajedno s Forumom žena SDP-a Vukovar već tradicionalno obilježavaju ovaj dan. 
- To je nažalost jedan od najučestalijih karcinoma u žena, a ono što je alarmantno je sve češća pojava kod mladih žena. Upravo ovom akcijom želimo jasno poručiti mladim ženama da što je moguće češće odlaze na liječnićke preglede jer prevencija je pola zdravlja, zaključuje Gaća. 

Sofija Despotović, predsjednica Foruma žena SDP-a Vukovar ističe kako već drugu godinu za redom obilježavaju ovaj dan. 
- Cilj nam je opmomenuti žene kako trebaju odlaziti na preventivne kontrole. Žene bi trebale voditi računa o sebi jer ukoliko se karcinom otkrije na vrijeme 90% je izliječiv. Surađujemo s doktorom Begovićem, održavamo radionice kako bismo što više educirali žene. 

U Hrvatskoj godišnje od raka dojke oboli gotovo 2500 žena, a stopa smrtnosti u Hrvatskoj među najvišima je u Europi. Pokrenite drage žene u svom životu – majku, sestru, prijateljicu, ženu, kćer da učine nešto dobro za sebe i obave jedan preventivni ultrazvuk dojki.

Pročitano 1298 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI