Ispiši ovu stranicu

Kažimir Varda u Školi mira

Varda poručio učenicima da se problemi ne rješavaju oružjem Varda poručio učenicima da se problemi ne rješavaju oružjem

Na poziv Memorijalnoga centra Domovinskog rata Vukovar, predavanje u Školi mira za učenike osmih razreda održao je saborski zastupnik Kažimir Varda koji je s problematikom Vukovara upoznat još od vremena mirne reintegracije kada je u ime Vlade RH često dolazio na ovo područje.

-Učenici su zasigurno puni dojmova jer su po programu već obišli Memorijalni centar i Memorijalno groblje te odslušali predavanje na temu Bitka za Vukovar. Svakako želim te dojmove od njih čuti, a tijekom predavanja kojeg sam zamislio kao interaktivnu razmjenu, poručiti im da se oružjem ne rješavaju problemi u životu nego razumijevanjem i kompromisom. Radi se o vrlo mladim ljudima i nadam se kako će kada im ovaj posjet završi i dalje razmišljati, analizirati, raspitivati se o Vukovaru i borbi za samostalnost i neovisnost Hrvatske- izjavio je Varda prije predavanja.

Škola mira završna je faza edukativnoga dijela projekta Posjet učenika osmih razreda Vukovaru u organizaciji Memorijalnoga centra Domovinskog rata tijekom kojega uče o Domovinskom ratu.

Pročitano 764 puta
Ocijeni sadržaj
(1 Glasaj)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar