Ispiši ovu stranicu

U OŠ Siniše Glavaševića održana dječja Sinjska alka

Dječja Sinjska alka u Oš Siniše Glavaševića Dječja Sinjska alka u Oš Siniše Glavaševića F: K. Gojani

U susret svečanoj Sinjskoj alki u Vukovaru, koja nam se svaki danom sve više približava, osnovna škola Siniše Glavaševića odlučila se uključiti svojim aktivnostima te na taj način biti dio ovog povijesnog događaja koji će se odviti u Vukovaru.

Naime, organizirali su dječju alku na kojoj su sudjelovali njihovi učenici od 1-4 razreda. Alku su održali na igralištu ispred škole. Ravnateljica OŠ Siniše Glavaševića, Slavica Mišić rekla je kako su se odlučili obilježiti ovaj bitan događaj te kako su djeca oduševljeno prihvatila ideju da nauče sve o alki. -Trka je bila organizirana na tradicionalni način. Imali smo alkare i alkarske momke, a djevojke su naučile koračnicu. Nakon alke održali su kviz kojim će provjeriti njihovo znanje o trci.
Mišić je dodala kako su prošloga petka imali natjecanje i to ne bilo kakvo već sportsku i moderne alku i to na biciklima gdje su sudjelovale i djevojčice.

 

 Pročelnica Upravnog odjela za društvene djelatnosti Ana Živanović je istaknula kako je OŠ Siniše Glavaševića jedna od sedam osnovnih škola na području grada Vukovara  koja se odlučila uključiti u obilježavanje svečane Sinjske alke. – S velikom radošću iščekujemo taj veliki povijesti trenutak. Veliki je znak tome i radost djece koja su se i na ovaj način uključila u obilježavanje ovoga događaja, ne samo trčanjem alke, nego i izradom prigodne odjeće, kojom su prikazali pravu povijest, kulturu i običaje Sinjskoga i Cetinskoga kraja u Vukovaru. Živanović je za kraj pozvala i ostale škole, dječje vrtiće i sve građane da se uključe ovom povijesnom događaju. 

Pročitano 2497 puta
Ocijeni sadržaj
(3 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI