Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Nova proizvodna tvrtka u Vukovaru

Certifikat doo Certifikat doo Foto: Grad Vukovar

Još jedna tvrtka uselila je u prostorije Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar. Radi se o Društvu Certifikat koje od 2005. godine posluje u Osijeku, a bavi se proizvodnjom mikrobioloških podloga za briseve grla, nosa i analize hrane. S obzirom na potrebu povećanja proizvodnih kapaciteta i stupnja automatizacije sukladno potrebama tržišta te uvođenja novih linija proizvoda, dodataka prehrani i dijetetskih proizvoda, društvo je u potrazi za prikladnim poslovnim prostorima i  uvjetima poslovanja, odlučilo nastaviti svoju poslovnu aktivnost u prostorima Poslovno-inovacijskog centra BIC Vukovar.

Ovo nakon tvrtke Jasenka, koja se bavi proizvodnjom lijekova, dodataka prehrani te ostalih farmaceutskih proizvoda, već druga tvrtka u Vukovaru sa sličnom proizvodnom djelatnošću, istaknuo je prilikom posjete tvrtci gradonačelnik Ivan Penava.

- Presretan sam jer imamo priliku doći u posjet tvrtki Certifikat koja je nakon dužih pregovora odlučila svoju proizvodnju preseliti u Vukovar. Riječ je o visokoj tehnologiji koja doduše zahtjeva deficitaran kadar ali to je tek početak. Ovo je zdrava priča gdje se otvaraju radna mjesta, raste proizvodnja i industrija, a nadamo se kako ćemo u drugom koraku dovesti potrebne kadrove i zadržati ih u Vukovaru. Mi smo i do sada bili vjerodostojan partner poduzetnicima i gospodarstvenicima pa tako i gospodinu Bajti. Vjerujem da ćemo slušajući njihove potrebe s raznim poticajima u pogledu stipendiranja deficitarnih zanimanja, jednim velikim zaokretom u tom smislu, otvoriti potencijale grada Vukovara i omogućiti razvoj gospodarstva u svim vidovima proizvodnje – rekao je Penava.

certifikat-3

Po završetku svih aktivnosti iz poslovnog plana, vrijednost novih ulaganja u strojeve i opremu iznosit će oko 1,5 milijuna kuna. Plan je do konca 2017. godine zaposliti ukupno 12 do 15 osoba prvenstveno struke mikrobiologa, prehrambenog tehnologa i laboratorijskih tehničara visoke i srednje stručne spreme.

- Pregovori o dolasku u Vukovar trajali su nešto duže vremena s obzirom da sam razgovarao i s partnerima. Gradonačelnik nam je zajedno s Gradskom upravom ponudio adekvatan prostor. Moram reći da smo zadovoljni te da se nemamo na što požaliti. Nadam se da će i građani Vukovara imati koristi od nas. Društvo trenutno plasira mikrobiološke podloge pod brandom Certifikat na području Hrvatske, Slovenije, Mađarske, Rumunjske, Austrije i Bugarske s završnim dogovorima oko plasmana i na tržišta, Njemačke i drugih zemalja EU, kao i susjednih tržišta Makedonije, Srbije i BiH – kazao je Mario Bajto, direktor tvrtke Certifikat te naglasio kako će oko 80 posto proizvoda izvoziti te da već postoje dogovori o novoj suradnji s veledrogerijama s područja Austrije i Njemačke.

certifikat-2

Prema njegovim riječima proizvodit će se 20-ak proizvoda, kvartalno će se u proizvodnju uvoditi dva po dva, a u prvoj fazi proizvodit će se proizvodi za muški i ženski libido, ženski eliksir te za sport i fitness.

Josip Ivančić, pročelnik upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i međunarodnu suradnju istaknuo je da u ovom trenutku na području Poslovno inovacijskog centra BIC Vukovar djeluju 23 društva koja zapošljavaju 110 osoba većinom s područja grada Vukovara, a plan je da ih do kraja godine bude oko 200 ljudi.

- Pokretanje proizvodnje tvrtke Certifikat je samo još jedan pokazatelj povoljne poduzetničke klime u gradu Vukovaru koja je rezultat prvenstveno gradonačelnika Penave i ove Gradske uprave te olakšica koje se daju s državne razine. Također je važno za istaknuti da je Grad Vukovar zajedno s Fondom za obnovu i razvoj grada Vukovara zaključno s zadnjim danom prošle godine u gospodarstvo plasirao potpore u iznosu od 11 milijuna kuna dok se za ovu godinu planira oko 7 milijuna kuna izravnih te oko 2,3 milijuna neizravnih potpora u obliku npr. Povoljne zakupnine ispod tržišne cijene – poručio je Ivančić.

Prema njegovim riječima najpopularnija mjera je pokriće ulaganja u strojeve i opremu jer za razliku od drugih natječaja kojima se financiraju budući troškovi, Grad Vukovar skupa s Fondom svoje potpore osmislio je na način da financira već nastale troškove poduzetnika. 

certifikat

Pročitano 3816 puta
Ocijeni sadržaj
(4 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI