Ispiši ovu stranicu

Proslavljamo Međunarodni dan Dunava

Tradicionalna manifestacija u Vukovaru Tradicionalna manifestacija u Vukovaru Foto: Marija Molnar

Međunarodni dan Dunava u Vukovaru obilježen je jedinstvenim kulturno-zabavnim programom za građane u organizaciji Grada Vukovara, Turističke zajednice Grada Vukovara i Hrvatskog kulturno-glazbenog društva Dunav Vukovar.

Uz Vuku je nekoliko športsko-ribolovnih udruga skuhalo 22 kotlića fiš-paprikaša koji je podijeljen građanstvu, a Društvo hrvatska žena Vukovar spremilo je tisuću kolača također za podjelu građanima i to na temu Dunavski valovi.

Fishpaprikas

 

Kolaci2

U središtu grada otvoren je i prvi ovogodišnji Vukovarski korzo duž kojega su brojne udruge postavile štandove sa svojim proizvodima.

Korzo

Svečanom folklornom povorkom od Hrvatskoga doma do središnjeg gradskog trga započeli su i 9.susreti folklornih društava pod nazivom Dunav svome gradu, a koji su ove godine okupili oko 200-tinjak sudionika folklornih društava iz Baranje, Podravine, Slavonije, Zagorja te Hercegovine.

Smotrafolklora

Pročelnica Upravnoga odjela za kulturu i turizam Grada Vukovara Marina Sekulić zadovoljna je odazivom velikog broja Vukovaraca i posjetitelja Vukovara ovoj manifestaciji, posebno je pozdravila sudionike folklornoga susreta i naglasila da će se Vukovarski korzo održavati kao dio manifestacije Ljeto u Vukovaru svake subote od 18 do 21 sat do kraja kolovoza. 

Za sve sudionike i posjetitelje program je nastavljen na terasi hotela Lav uz tamburaški sastav Allegro iz HKGD Dunav Vukovar.

Pročitano 1588 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar