Ispiši ovu stranicu

Povodom Dana državnosti položeni vijenci

Prisjećamo se dana kada je Hrvatski sabor proglasio neovisnost RH Prisjećamo se dana kada je Hrvatski sabor proglasio neovisnost RH Foto: Marija Molnar

Povodom Dana državnosti Republike Hrvatske na Memorijalnome groblju žrtava iz Domovinskoga rata u Vukovaru vijence su položila i svijeće zapalila izaslanstva Vukovarsko-srijemske županije, Grada Vukovara, Hrvatske vojske i Policijske uprave Vukovarsko-srijemske te Koordinacije udruga proisteklih iz Domovinskoga rata Vukovarsko-srijemske županije.

Udurgevijenci

-Na današnji je dan Hrvatski sabor proglasio samostalnost RH i slavimo ga kao Dan državnosti. Ovdje smo se došli pokloniti onima koji su najzaslužniji zato što danas imamo slobodnu i neovisnu Hrvatsku, onima koji su za nju dali svoje živote. Na nama je da gradimo bolju i kvalitetniju Hrvatsku, da u nju ljudi dolaze, a ne odlaze i da se otvaraju radna mjesta. To je naša zadaća – istaknuo je župan Božo Galić.Zupanijavijenci

Gradonačelnik Vukovara Ivan Penava rekao je da se prisjećamo velikog trenutka u povijesti Republike Hrvatske – proglašenja neovisnosti nakon kojega je uslijedio napad na RH i Domovinski rat gdje su najznačajniju ulogu i obol pobjede podnijeli hrvatski branitelji i pripadnici Hrvatske vojske kojih se danas prisjećamo. -Ponosni smo da možemo živjeti u slobodnoj državi i davati maksimum od sebe da Hrvatsku izgradimo upravo onakvom kakvom su je oni sanjali i za koju su ginuli – poručio je Penava.

Gradvijenci

Molitvu na groblju molio je župnik vukovarske župe sv. Filipa i Jakova fra Ivica Jagodić, koji je ujedno služio i svetu misu u crkvi sv. Filipa i Jakova u Vukovaru.

Vojskaipolicijavijenci

Pročitano 1314 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar