Ispiši ovu stranicu

Dodijeljena priznanja za sudjelovanje u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Priznanja uručena u maloj županijskoj vijećnici Priznanja uručena u maloj županijskoj vijećnici Foto: R. Rac

Vukovarsko-srijemski župan Božo Galić i predsjednica Uprave Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“ mr.sc. Dijana Katica u Palači Srijem primili su sudionike akcije „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ iz 2015. i 2016. godine te su im tom prigodom dodijelili priznanja za sudjelovanje u projektu „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“. 

S obzirom da je Hrvatska turistička zajednica prestala s dodjeljivanjem nagrada Zeleni i Plavi cvijet u turizmu smatrali smo kako je potrebno uvesti sustav nagrađivanja kojim bi smo dodatno doprinijeli razvoju kontinentalnog turizma u Hrvatskoj - rekla je Dijana Katica, predsjednica Uprave Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj „Klub članova selo“.

Katica je istaknula kako hrvatski istok ima puno toga za ponuditi turistima, kako onima iz drugih krajeva Hrvatske, tako i onima iz drugih država.

- Budućnost kontinentalnog turizma leži u daljnjem jačanju kulturnog turizma - zaključila je Katica.

Kada je riječ o ukupnom prihodu od turizma u Hrvatskoj, na kontinentalni se odnosi samo oko 10 posto od ukupnih prihoda, a na ovaj način pokušava se dodatno potaknuti razvoj turizma na krajnjem hrvatskom istoku.

Vukovarsko - srijemski župan Božo Galić je rekao kako smo zaslužili puno više nagrada, ne samo onih u turizmu, jer smo jedna od najnerazvijenijih županija, ali jednako tako i županija u kojoj se najviše radi.

Nakon dodjele nagrada najavljeni su i ovogodišnji projekt i druge aktivnosti vezane za ruralni turizam.

Pročitano 3250 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Robert Rac