Ispiši ovu stranicu

Akcijom do zajedništva

Posadili trajnice, ukrasno grmlje i manje drveće Posadili trajnice, ukrasno grmlje i manje drveće Foto: EDVU

 

Članovi Europskog doma Vukovar u suradnji s Gradom Vukovarom, tvrkom Komunalac, udrugom PRONI Centar za socijalno podučavanje – Info centrom za mlade Vukovar i Lions klubom Vukovar, organizirali su građansku akciju pod nazivom Akcijom do zajedništva. Financijska sredstva za akciju osigurana su kroz natječaj Slagalica – Naš doprinos zajednici te kroz sredstva partnera.

-Akcija je održana na početnom dijelu vukovarske šetnice uz Dunav kod luke, gdje su djeca predškolskog i školskog uzrasta, mladi, aktivisti udruga te zainteresirani građani radili na ozelenjavanju dijela žardinjera na tom dijelu šetnice, pokazujući time brigu za okoliš, povezivanje institucija i aktivno sudjelovanje u životu zajednice, pojašnjava Nevena Prodanić, voditeljica akcije.

Navodi i da je odaziv na akciju bio veliki i da su sudjelovala djeca iz dječjih vrtića Vukovar 1 i 2, OŠ Dragutina Tadijanovića, Nikole Andrića i Josipa Matoša te Gimnazije, Strukovne škole i Tehničke škole Nikole Tesle. Pridružili su im se i štićenici udruge za osobe s intelektualnim oštećenjem Golubica.

Žardinjere su poslije ove akcije ukrašene trajnicama, ukrasnim grmljem i manjim drvećem, a u Europskom domu Vukovar najavljuju još sličnih događaja.

Pročitano 1239 puta
Ocijeni sadržaj
(2 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI

Marija Molnar