Ispiši ovu stranicu

Pomozimo Ivani da napravi Korak do cilja!

Ivana je mlada majka i supruga Ivana je mlada majka i supruga

Ivana Tojčić živjela je normalnim životom. Bila je majka, supruga, kćer, sestra, sve do trenutka kada je uz sve to postala i borac. Borac za svoj život, za svoj korak do cilja, što je ujedno i naziv humanitarne akcije koja je pokrenuta za nju. 

Naime, životna idila prestaje prije četiri godine kada joj je dijagnosticiran tumor leđne moždine. Prvi simptomi bili su jaki bolovi u predjelu leđa, a neuspješna pa čak i kriva liječenja s dijagnozom križobolje, nakon nekoliko mjeseci doveli su do potpune nepokretnosti. Nakon što su nalazi pokazali kako se radi o tumoru Ivana je ubrzo operirana - Neurokirurg koji me je operirao učinio je sve što je bilo moguće, imala sam veliku sreću što su fizijatri bili uporni, a ostalo je bilo na mojoj upornosti. – rekla je Ivana kojoj je glavni motiv za ozdravljenje obitelj - Tu je i obitelj zbog koje sve ovo i radim. Živim u kući s obitelji i svekrvom i svi mi pomažu. Djeca, iako mala, odlično su se snašla i prihvatili su moje stanje te mi i ona pomažu koliko mogu. Izgubila sam zdravlje gotovo preko noći, no cijelo se vrijeme borim svim snagama da bih ponovno bila zdrava. – zaključila je ova mlada majka.
Ova priča ima i dodatnu težinu budući da su liječničke prognoze da Ivana prohoda bile gotovo nikakve. Uz volju i želju da svoju djecu izvede na pravi put, zdrava psihički i fizički, Ivana je dokazala kako prognoze medicine krive. Nakon tri mjeseca prvi put je stala na noge. Kući se vratila na štakama i s hodom koji je bio jako težak. Nastavila je s rehabilitacijom, a danas hoda uz pomoć štapa, ali samo na kraće relacije. 

Vjeru u daljnji oporavak dala joj je poliklinika iz Zagreba koja prakticira fizikalnu terapiju, trenutno najbolju za njezino stanje. U klinici prognoziraju da bi se Ivana mogla u potpunosti osloboditi štapa i biti puno stabilnija. Imaju zapažene rezultate u oporavku bolesnika sličnih Ivani i u još težim stanjima. Da su terapije djelotvorne dokazuje i činjenica da je na istim terapijama u Švicarskoj bila i naša stolnotenisačica Sandra Paović i uspjela se oporaviti uz pomoć terapija koje su sad dostupne i Ivani.

Da je put do oporavka trnovit dokazuje i iznos koji bi Ivana trebala platiti za navedeno liječenje. Naime, cijena tjedne terapije je 10.200 kuna, a preporuka klinike za Ivanino stanje je 10-12 tjedana terapije. Ukupan iznos liječenja iznosio bi 120.000,00 kn koji HZZO ne pokriva, a koji si Ivana ne može priuštiti. Upravo iz tog razloga jedini spas Ivana i njezina obitelj vide u ljudima dobra srca koji bi joj mogli pružiti financijsku pomoć. Stoga, pomozite ovoj mladoj ženi da živi život kakav zaslužuje i da bude majka kakvu njezina dječica zaslužuju.

Račun za uplatu:
Ivana Tojčić
IBAN:HR8824840083112361426
SWIFT:RZBHHR2X RBA
Broj telefona: 098/929-0852

Pročitano 3575 puta
Ocijeni sadržaj
(6 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI