Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Župan primio dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“

Galić s dobitnicima nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ Galić s dobitnicima nagrade „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ Foto: Vedran Vuleta

U maloj županijskoj vijećnici u Vukovaru, župan Božo Galić primio je dobitnike nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“ iz naše županije.

Na svečanoj dodjeli nagrada „Suncokret ruralnog turizma Hrvatske“, u prosincu prošle godine u nekoliko su kategorija dodijeljene nagrade najboljim programima i projektima u ruralnom turizmu. Komisija svakako nije imala lagan zadatak izabrati najbolje, a među 130 prijavljenih kandidata iz 18 hrvatskih županija bilo je i onih iz naše županije. To su Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Barbarić, Zadruga Vukovarska vina i Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Džinić Slavica.

U zgradi Vukovarsko-srijemske županije nagrađene je primio župan Božo Galić koji je tom prilikom rekao kako mu je drago što je konkurencija bila velika te da i što su tri nagrade završile u našoj županiji.

- Stalno naglašavam da radimo puno, da imamo dobrih proizvođača autohtonih proizvoda te da imamo mogućnosti razvoja turizma na našem području i to se ostvaruje. Na taj način razvoj ruralnog turizma pokazuje kako dolazi u prvi plan ne samo kod nas nego i u drugim dijelovima Hrvatske. Posebno mi je drago što i resorni ministar naglašava kako kontinentalni turizam dobiva svoje mjesto – rekao je Galić.

Prijemu je nazočila i pročelnica Upravnog odjela za kulturu i turizam Marija Budimir koja kaže kako se naša županija već tradicionalno prijavljuje na natječaj Hrvatske udruge za turizam i ruralni razvoj "Klub članova Selo“, a s ciljem promocije turizma i autohtonih proizvoda. Naglasila je i kako su u Županiji zadovoljni s brojem osvojenih nagrada.

Zadruga Vukovarska vina nagrađena je brončanom poveljom u kategoriji Vinski turizam, Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Džinić Slavica dobilo je posebno priznanje za proizvodnju kulena od crne slavonske svinje u kategoriji Tradicijska ruralna gastronomija, a
Obiteljsko poljoprivredno gospodarstvo Barbarić dobilo je zlatnu povelju u kategoriji Turistička seljačka obiteljska gospodarstva. 

Pročitano 968 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI