Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

HHO pozvao vladu da privremeno obustavi projekt zdravstvenog odgoja

Zdravstveni odgoj Zdravstveni odgoj Arhiva

Hrvatski helsinški odbor pozvao je jučer vladu da privremeno obustavi program zdravstvenog odgoja kojim se, kako ocjenjuju, zadire u svjetonazorska i vjerska pitanja te utire put polarizaciji društva s nesagledivim posljedicama.

Uvođenjem zdravstvenog odgoja putem sadašnjeg kurikuluma, ocjenjuju, povrijeđeni su akti koje je postavila međunarodna zajednica, poučena gorkim iskustvom pokušaja totalitarnih režima da roditeljima putem škole otmu i (pre)odgoje djecu, a djeci oblikuju mišljenje u skladu sa svojim "znanstvenim" dostignućima (Opća deklaracija o ljudskim pravima UN-a, Europska konvencija za zaštitu ljudskih prava i temeljnih sloboda, Konvencija o pravima djeteta...).

U protivnom, ako se započeti projekt nastavi, Hrvatskoj bi mogla zaprijetiti nova i vrlo štetna idejna konfrontacija, s nesagledivim posljedicama za već naglašeno polarizirano hrvatsko društvo, ocjenjuje HHO. U priopćenju također podsjeća na činjenicu da su hrvatski građani, prema rezultatima prošlogodišnjeg popisa stanovništva, velikom većinom vjernici (93 posto). 

Pročitano 2099 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI