Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 100
Ispiši ovu stranicu

Iz Vukovara kreću pješice do Dubrovnika

HodAjmo 2018 HodAjmo 2018 Foto: Vedran Vuleta

Domagoj Sučić i Tomislav Orlić, članovi športsko rekreativnog saveza grada Velike Gorice pokrenuli su projekt HodAjmo 2018. U Vukovar su došli kako bi iz našega grada, sutra ujutro oko 6 sati krenuli pješice na višemjesečni put do Dubrovnika. Tim povodom kod Križa žrtvama za slobodnu Hrvatsku održali konferenciju za medije.

Velikogoričani ističu kako ovime žele promovirati hodanje kao najzdraviji i najpristupačniji oblik sportske rekreacije, primjeren za sve uzraste, od najranije do najstarije životne dobi, bez obzira na spol. Cilj projekta HodAjmo 2018 je i promocija ljepota svih krajeva Hrvatske, promocija Velike Gorice te podizanje svijesti o zaštiti životinja i veće brige o kućnim ljubimcima. Upravo zbog toga na put dug oko 2000 kilometara krenuli su sa svojim psima Barcom i Maminjom.

- Na putu dugom 2000 kilometara proći ćemo kroz 38 gradova i sve županije u Hrvatskoj. Ovime želimo općenito promicati rekreaciju i rekreativno hodanje. Dodatni cilj je pošto idemo uz naše kožnate prijatelje proširiti svijet o zaštiti životinja, odnosno da ih ljudi ne napuštaju. Izašao je i novi Zakon o zaštiti životinja, one se više ne ubijaju i nesmiju se držati na lancu, tako da ćemo putem obilaziti no kill azile i gledati kako oni rade - rekao je Domagoj.

HodAjmo1

Kaže kako su obojica sportaši i da se sportom bave rekreativno.

- Obojica smo sportaši, ali smo se i pripremali. Inače i planinarimo, Tomislav malo više od mene. Uglavnom smo se pripremali, a i po putu ćemo se dodatno pripremiti – poručio je Domagoj s osmjehom na licu.

Pozvali su i sve ljude na njihovom putu da im se pridruže u hodanju, koliko im to vrijeme i mogućnosti budu dopustili.

- Rutu kojom budemo išli građani mogu pratiti na našim stranicama www.hodajmo.com i hodajmo 2018 na facebooku. Sa sobom nosimo šator i vreće za spavanje dok nas u nekim gradovima čekaju članovi određenih udruga s kojima ćemo se povezivati kroz ovo putovanje – izjavio je Tomislav.

Dodao je kako im je plan svaki dan kretati oko 6 ujutro te dnevno prelaziti oko 20-ak kilometara dnevno.

-To bi se skupa trebalo trajati oko 3 i pol mjeseca, znači otprilike do 15. srpnja s tim da su planovi uvijek podložni promjenama – kaže Tomislav.

Našim su čitateljima poručili da čuvaju svoje zdravlje, da se rekreiraju i paze na svoje kućne ljubimce te da ih u vrijeme godišnjih odmora ne ostavljaju same.

Pročitano 2093 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI