Greška
  • JUser: :_load: Nije moguće učitavanje korisnika sa ID: 58
Ispiši ovu stranicu

Održana komemoracija za Ivana Pšenicu

Ivan Pšenica Ivan Pšenica Arhiva

Komemoracijom i upisivanjem u knjigu žalosti Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja oprostio se danas od Ivana Pšenice, hrvatskog branitelja i dugogodišnjeg predsjednika tog saveza te predsjednika Udruge roditelja i obitelji zarobljenih i nasilno odvedenih hrvatskih branitelja "Vukovarske majke", izvijestila je Hina. 

Predsjednica Saveza udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir rekla je na komemoraciji da se Ivan Pšenica 11 godina, koliko je bio predsjednik saveza, „velikom energijom borio“ za to da se dozna istina o zatočenima i nestalima, za poštovanje hrvatskih branitelja i ratnih stradalnika i dostojanstvo Domovinskog rata, pri čemu je dodala da će ga svi pamtiti po agilnosti i predanosti tom poslu.

Alvir je naglasila da će Ivan Pšenica i dalje biti nadahnuće svima dok se ne otkrije sudbina zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja koje traže obitelji.

Na današnju komemoraciju došli su mnogi članovi tog saveza i predstavnici braniteljskih i stradalničkih udruga, koji su se upisali u knjigu žalosti.

Pokop Ivana Pšenice bit će u sutra u 13 sati na Memorijalnom groblju žrtava Domovinskog rata u Vukovaru.

Pročitano 2057 puta
Ocijeni sadržaj
(0 glasova)
Objavljeno u Vijesti dana

FACEBOOK KOMENTARI